Gemeente Hilversum

Ook Vituskerk decor van monumentendag

publicatiedatum: woensdag 15 september 2010

Niet alleen alle `jonge' monumenten van Hilversum konden afgelopen weekend bezocht worden tijdens de Monumentendagen. Ook de St. Vituskerk was zaterdag geopend voor geĂŻnteresseerd publiek. Deze kerk, gebouwd in de negentiende eeuw, is de oudste roomskatholieke parochiekerk van Hilversum.

Afgelopen zaterdag kreeg het publiek toelichting op de uitgevoerde restauraties, kon het de 98 meter hoge toren beklimmen (daarmee behoort het tot de vier hoogste kerktorens van Nederland) en was er ieder uur een orgelspel te horen. Overigens is de restauratie nog niet klaar, eind dit jaar moet alles geheel in orde zijn.

Het museum van Hilversum was het middelpunt van de Monumentendagen dit weekend. Niet alleen vertrokken vanaf hier de rondleidingen door de gemeente, ook was de tentoonstelling over de 700(!) nieuwe monumenten van Hilversum gratis te bezichtigen. Andere gebouwen die meededen aan dit jaarlijkse monumentenweekend waren onder meer Zonnestraal, De Logerij, Pinetum, de bibliotheek en uiteraard het Raadhuis.