Vodafone maakt finalisten bekend van Mobile Clicks competitie 2010

16/09/2010 11:21

Vodafone Libertel NV



De mobiele internet start-up competitie bereikt eindstadium

16 september, 2010 - Vodafone maakt vandaag de vier finalisten bekend van Vodafone Mobile Clicks 2010, de competitie om de beste en meest innovatie mobiele internet start-ups. De vier finalisten bestaan uit bedrijven die zich bezig houden met veldrapportages voor ontwikkelingshulpverleners, mobiele klantenkaarten, een lifecycle managementsysteem voor mobiele applicaties en gamen met een 2e scherm. De bedrijven zijn Akvo Phone (Nederland), Cardmobili (Portugal), MALCOM (Spanje) en Roulette Cricket (Engeland).

Over de vier finalisten:

Nederland (Akvo Phone): een mobiele applicatie waarmee ontwikkelingshulpverleners live hun bevindingen door kunnen geven. Met Akvo Phone is het mogelijk om rapporten die onder meer foto's bevatten, tekst, de identiteit van het toestel, de geografische locatie middels GPS en de tijd, vanuit 'het veld' in te sturen, waardoor de hulpverleners meer tijd overhouden voor hun werkzaamheden.

Portugal (Cardmobili): een uitgebreide collectie klantenkaarten die middels 'crowd-sourcing' en uitvoerige studies naar spaarsystemen tot stand is gekomen, wordt naar de mobiele telefoon van de klant gestuurd. Door het digitaliseren van opt-in klantenkaarten, coupons en waardebonnen hebben klanten altijd en overal de mogelijkheid om deze te gebruiken bij aankopen in de desbetreffende winkels.

Spanje (MALCOM): een revolutionair lifecycle managementsysteem voor mobiele applicaties zowel bedoeld voor uitgevers als ontwikkelaars. Met deze dienst - via een eenvoudige internet interface toegankelijk - wordt het beheren, updaten en in de markt zetten van mobiele applicaties eenvoudiger, worden tijd en kosten bespaard en wordt het werk van applicatie-ontwerpers een stuk overzichtelijker.

Engeland (Roulette Cricket): middels 'gamen met een 2e scherm', onderdeel van een nieuwe golf van mobiele spelletjes, kunnen fans op een nieuwe manier bezig zijn met hun favoriete sport. Met Roulette Cricket kan je spelen terwijl je live naar een sport kijkt, ofwel in het stadion, op TV of online.

Uit alle inzendingen werden de finalisten het beste beoordeeld op de volgende criteria:


- Originaliteit, creativiteit and innovatie


- Technische en praktische uitvoerbaarheid


- Economische en financiële levensvatbaarheid


- Waarde voor de eindgebruiker


- Kwaliteit van het managementteam

De vier finalisten worden uitgenodigd om hun land te vertegenwoordigen in de live finale op het PICNIC Festival in Nederland op 24 september 2010, waarbij de uiteindelijke winnaars zullen worden gekozen door een jury van deskundigen uit de mobiele industrie.

Voorafgaand aan de PICNIC presentaties, kunnen geïnteresseerden hun stem uitbrengen op de finalisten van Mobile Clicks 2010. Tijdens de live finale, tellen deze stemmen even zwaar mee als de stem van een van de officiële juryleden. Kijk op http://www.vodafonemobileclicks.com/vote om te stemmen.

"Sinds de start in 2008, heeft Vodafone Mobile Clicks wezenlijk bijgedragen aan het stimuleren van innovatie in de mobiele industrie in heel Europa. We zijn met trots de grootste competitie in zijn soort voor mobiele internet start-ups waarmee we een steunpilaar zijn voor de steeds groter wordende groep ontwikkelaars," aldus Lee Epting, Directeur Content Services van Vodafone Group. "Uit zoveel uitstekende inzendingen met creatieve innovaties was het een hele klus om deze vier finalisten te kiezen. We zijn bijzonder trots op de vier finalisten MALCOM, Cardmobili, Roulette Cricket en Akvo Phone en wensen hun veel succes toe in de finale."

Voor meer informatie over de Vodafone Mobile Clicks 2010 competitie, kijk op: http://www.vodafonemobileclicks.com





http://www.vodafonemobileclicks.com/