Politie Groningen

Grote verkeerscontrole A7

Scharmer, 16-09-2010 o De politie heeft woensdagmiddag en avond op de A7 nabij Scharmer een grote verkeerscontrole gehouden. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Douane, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en Rijkswaterstaat. Er werden honderden bestuurders gecontroleerd.

De politie constateerde tijdens de controle 34 overtredingen en gaf vele waarschuwingen. Behalve bekeuringen voor onjuiste papieren en kapotte verlichting, viel op dat veel voertuigen technische mankementen hadden. Daarbij kan gedacht worden aan gladde en kapotte banden, defecte remmen en onjuiste verbindingen tussen autos en aanhangers. Een Poolse vrachtwagenchauffeur had niet alleen technische mankementen aan zijn combinatie, maar had ook met zijn tachograaf en reispapieren geknoeid. Hij zat ruim 10 uur achter het stuur zonder enige rust en was zon 36 uur aan het werk zonder de verplichte rusttijden te hebben gehad. Niet een van de gecontroleerde bestuurders was onder invloed van alcohol.

Gedurende de controle werden door de Belastingdienst zes autos in beslag genomen. Drie werden afgevoerd in verband met belastingschulden van ruim 16.000 euro. De politie inde zon 2000 euro voor openstaande boetes. Een persoon is meegenomen naar het bureau. Had moest vanwege een openstaande boete 28 dagen in de cel.