Politie Haaglanden

Persberichten 16 september

Haaglanden, 16-09-2010

De klos
Den Haag Een 36-jarige Hagenaar liep donderdag 16 september in de vroege ochtenduren tegen de lamp toen hij op de Lozerlaan door rood fietste en werd gecontroleerd. Agenten zagen de man rond 00.45 uur op zijn fiets het rode verkeerslicht negeren en besloten hem te controleren. Bij die controle bleek dat de Hagenaar gesignaleerd stond voor 791 euro of 42 dagen gevangenisstraf. De man kon niet betalen en moest dus 42 dagen brommen.

Onder invloed en zonder rijbewijs
Den Haag Surveillerende politieagenten zagen woensdagavond 15 september rond 23.20 uur een auto in de berm staan op de Madepolderweg. De agenten reden in een onopvallend politievoertuig. Toen zij de bestuurder aanspraken en zich kenbaar maakten als politieagenten, ging de bestuurder er vandoor. Na een korte achtervolging stopte de automobilist. De agenten spraken de automobilist, een 31-jarige Hagenaar, aan en vroegen hem om zijn rijbewijs. De automobilist verklaarde zijn rijbewijs niet bij zich te hebben. Omdat het vermoeden bestond dat de Hagenaar onder invloed was, werd hij aangehouden. Aan het bureau bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had en dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (875 ugl). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Voorlopig laatste aanhouding steekincident Den Haag Den Haag Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het steekincident van vrijdag 10 september waarbij om 19.30 uur in een speeltuintje aan de Buinerveenstraat een 16-jarige jongen uit Den Haag meerdere malen werd gestoken hield donderdag 16 september een 16-jarig meisje uit Den Haag aan. Maandag 13 september konden al drie verdachten worden aangehouden. Het viertal (16, 16 en 17 jaar uit Den Haag) wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident. Op zondag 12 september werd al een 17-jarige Hagenaar aangehouden, op verdenking van poging tot doodslag. De rechercheurs verwachten dat daarmee alle bij het betrokken incident zijn aangehouden.

Kat in water
Den Haag Politieagenten kregen woensdag 15 september om 23.00 uur een melding dat in het water aan de Borneostraat alwaar iemand vast zou zitten in een sloot. Deze persoon probeerde zijn kat te redden die niet meer aan de kant kon komen. De agenten troffen op een soort eilandje in de sloot een 29-jarige Hagenaar aan. Zijn kat was sinds drie dagen spoorloos. Vandaag had hij deze aangetroffen maar kon niet meer terug komen mét de kat in zijn handen. De sloot was ongeveer 1.70 m diep. Besloten werd op de brandweer ter plaatse te laten komen met ladders. Zij hebben de kat in een cat-caddie met een haak overgebracht naar het vaste land. De man zwom daarna naar de kant. Eind goed al goed.

Overmatig bellen naar 112
Den Haag Op verzoek van medewerkers van de 112 centrale in Driebergen hielden politieagenten woensdag 15 september een 38-jarige Hagenaar aan. De centralisten hadden die middag in anderhalf uur tijd meer dan 100 telefoontjes van hem gehad. Dinsdag 14 september had de verdachte in twee uur tijd de 112 centrale ongeveer 280 keer gebeld waarbij hij steeds niets zei en de verbinding dan weer verbrak. Het telefoonnummer werd nagetrokken en zo kwamen zij uit bij de Hagenaar die in zijn woning kon worden aangehouden. De man wilde geen verklaring afleggen. Het nodeloos alarmeren en of hulpdiensten nodeloos bellen is strafbaar. De man kan dan ook een forse boete tegemoet zien.

Met rijverbod achter het stuur
Den Haag Een politieagent zag woensdag 15 september rond 10.30 uur een blauwe personenauto aan komen rijden en parkeren nabij het politiebureau. De bestuurder vroeg in gebrekkig Engels aan de agent of hij zijn rijbewijs terug kon krijgen. Deze had hij namelijk in moeten leveren omdat er iets nagekeken moest worden. De agent onderzocht de verklaring van de man en ontdekte dat de man was aangehouden in verband met rijden onder invloed. De agent rook op dat moment een flinke alcoholwalm bij de man. Uiteindelijk bleek dat het rijbewijs van de 35-jarige man, woonachting in Den Haag, de nacht ervoor was ingevorderd voor rijden onder invloed. Hij blies toen meer dan 800 ugl. Hij had daarbij ook een rijverbod gekregen welke op dat moment nog voor twee uur gold. De man werd wederom aangehouden voor rijden onder invloed en hij blies nog eens 400 ugl. De man mocht met drie processen-verbaal het politiebureau weer verlaten.

Drie aanhoudingen na inbraak kapperszaak
Rijswijk De politie hield donderdag 16 september om 02.00 uur drie verdachten in de leeftijd van 16, 19 en 21 jaar aan op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak bij een kapperszaak aan het Waldhoornplein. Getuigen belden de politie toen zij waker werden van glasgerinkel en daarna enkele mannen zagen weglopen met een televisietoestel. In de directe omgeving vonden agenten in de struiken een beeldscherm. Korte tijd later zagen de politieagenten een auto rijden over de Bazuinlaan. In de auto zaten drie personen die nat en bezweet waren. In de auto lagen diverse attributen die normaal gesproken in een kapperszaak aanwezig zijn. De mannen moesten dan ook mee naar het bureau, waar zij voor nader verhoor werden ingesloten.

Ruzie in verkeer eindigt in de cel
De Lier Een 33-jarige inwoner uit De Lier moest woensdag 15 september naar het politiebureau omdat de man vermoedelijk betrokken zou zijn bij een mishandeling op straat. De man raakte op de Kerklaan betrokken bij een ruzie op straat. Daarbij zou hij een 37-jarige Zoetermeerder hebben geslagen en een lege bierfles naar hem hebben gegooid. De Zoetermeerder deed aangifte en agenten hielden de man aan. De verdachte werd daarbij gebeten door een politiehond.

Bewoners overlopen inbrekers
De Lier - Een bewoner van een woning aan de Hoogweg werd in de nacht van dinsdag op woensdag 16 september omstreeks 03.30 uur wakker doordat hij buiten gestommel hoorde. Toen de man naar buiten keek zag hij twee jongens die aan het rommelen waren bij een deur. De man wekte de rest van de familie en ging met vrouw en zoon naar buiten. Toen de inbrekers merkten dat zij betrapt waren klommen ze over een schutting, de ene stapte op een fiets en de andere inbreker rende weg. De bewoner zag samen met zijn zoon kans om de inbreker op de fiets te achterhalen. Gewaarschuwde agenten zochten samen met een politiehond in de omgeving naar de andere inbreker die te voet gevlucht was. Helaas werd deze niet meer aangetroffen. De aangehouden inbreker betreft een 21-jarige man uit Vlaardingen, hij zit nog vast voor verhoor.

Met een nat pak opgepakt na inbraak
Wateringen - Agenten kregen woensdagnacht om 01.30 uur een melding dat er een inbraakalarm af zou gaan aan een pand op de Maasdijkseweg. Toen de agenten daar kwamen zagen ze drie mannen lopen bij het betreffende pand. Toen de drie mannen de agenten zagen renden ze weg tussen bedrijfspanden door in de richting van een weiland. De drie sprongen in een sloot en probeerden lopend door de sloot aan de overkant te komen. Eén van de agenten ging de drie achterna het water in en zag kans één van de drie mannen aan te houden. De andere twee inbrekers konden ontkomen. De aangehouden man, 38 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats zit nog vast voor verhoor. Het pand aan de Maasdijkseweg bleek opengebroken te zijn. De politie onderzoekt de inbraak.

Fietsertje licht gewond bij aanrijding
Delft - Een 38-jarige automobilist uit Delft die woensdag 15 september op de Liststraat reed, kon een aanrijding met een meisje dat plotseling de weg op fietste niet meer voorkomen. Het 7-jarig slachtoffertje uit Delft kwam ten val en werd met een ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Achteraf bleek het letsel mee te vallen (kneuzingen) en mocht het kindje weer mee naar huis.

Meisje gewond bij aanrijding
Nootdorp - Een 8-jarig meisje raakte 15 september omstreeks 14.25 uur gewond op de DS. C. Spoorlaan. Het meisje rende plotseling de weg op, een passerende automobiliste kon haar niet meer ontwijken. Het slachtoffertje werd met een gebroken been naar een ziekenhuis gebracht.

Bromfietser gewond
Zoetermeer - Bij een aanrijding woensdag 15 september om 14.15 uur op de Werflaan raakte een 17-jarige bromfietser gewond. Een 64-jarige automobilist uit Zoetermeer reed achterruit vanaf de Aakwerf de Werflaan op en zag daarbij vermoedelijk de naderende bromfietser over het hoofd. De jongen kon de auto niet meer ontwijken en botste achterop de auto. De ambulance vervoerde het slachtoffer met letsel aan zijn hand.