UMC St Radboud


Kees Punt nieuwe wetenschappelijk directeur onderzoeksinstituut Oncologie
16-09-2010

Prof. dr. Kees Punt is per 1 augustus 2010 de nieuwe wetenschappelijk directeur van het onderzoeksinstituut Oncologie.

Punt is hoogleraar Medische Oncologie en nationaal en internationaal erkend expert op het gebied van de gastrointestinale tumoren en melanoom. Daarnaast is hij voorzitter van de Dutch Colorectal Cancer Group. In dit samenwerkingsverband heeft hij enkele baanbrekende studies opgezet en uitgevoerd. Deze zijn gepubliceerd in onder andere the New England Journal of Medicine en The Lancet. De studies hebben in samenwerking met de afdeling Pathologie geleid tot een succesvolle onderzoekslijn.

Innoverend

Met de afdeling Tumor Immunologie verricht prof. Punt innoverend onderzoek op het gebied van dendritische celvaccinatie. Hij is lid van de Wetenschappelijke Raad van de KWF Kankerbestrijding en associate editor van Annals of Oncology, een van de hoogst genoteerde Europese wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van oncologie.

Speerpunt

Het onderzoeksinstituut Oncologie richt zich op één van de belangrijkste speerpunten van het UMC St Radboud: kanker. Het instituut is onderdeel van het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO). De nadruk ligt op het klinisch en translationeel onderzoek, dat in verschillende thema's is gegroepeerd. Met zijn expertise zal Punt hieraan een belangrijke impuls kunnen geven.

Punt volgt als directeur prof. dr. Han van Krieken op, die zich daardoor meer kan richten op zijn directeurschap van het RUCO.