Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

Presentatie vier burgerinitiatieven

15 september - In de gemeenteraadsvergadering van 21 september worden 4 burgerinitiatieven gepresenteerd. De initiatieven zijn ingediend naar aanleiding van de campagne over het Burgerinitiatief: "Hé Goed idee!". Elke indiener van een initiatief krijgt de gelegenheid om zijn of haar idee te presenteren aan de gemeenteraad. De vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur in de raadzaal van Huize Swaensteyn, Herenstraat 72-74 Voorburg. De presentaties zijn aan het begin van de vergadering.

Het gaat om de volgende initiatieven:

- verkeersvertragende maatregelen in de Kleurenwijk (mevrouw B. Bosman-van Bommel)

- de aanleg van een parkeerplaats aan de Star (de heer M. van Wijk)
- het opknappen van de groenstrook Nicolaas Beetslaan (mevrouw L.M. Bouricius)

- de oprichting van een centrum voor Talentontwikkeling (de heer I.E. Ekhorst)

Het college van burgemeester en wethouders adviseert de raad over de voorstellen. Zij toetst daarbij de haalbaarheid en geeft inzicht in de financiële consequenties. De raad zal op 3 november en op 14 december een besluit nemen over het al dan niet uitvoeren van de voorstellen.

Burgerinitiatief
Met een burgerinitiatief kan elke inwoner van Leidschendam-Voorburg invloed uitoefenen op de politieke agenda van de gemeenteraad. Daar is niet een bepaald bedrag voor gereserveerd. Wel is het in Leidschendam-Voorburg officieel vastgelegd in de Verordening op het Burgerinitiatief (2006). Elke burger heeft het recht om gebruik te maken van het burgerinitiatief. Iedereen kan een voorstel indienen dat wordt ondersteund door minimaal vijftig inwoners.

Campagne Hé Goed idee!
Om de mogelijkheid van het indienen van een burgerinitiatief beter onder de aandacht van de inwoners te brengen is vanaf juni de campagne "Hé Goed idee!" van start gegaan. Meer informatie over het burgerinitiatief en de voorwaarden vindt u op www/lv.nl/gemeenteraad.