Politie Rotterdam Rijnmond

aangehouden

Twee straatrovers aangehouden

Datum publicatie: 16-09-2010 10:44

Rotterdam - Woensdagavond zijn twee Rotterdamse jongens van 15 en 17 jaar aangehouden nadat zij twee stadsgenoten hadden beroofd.

Rond half zes meldden een 16 en een 17 jarige jongen dat zij zojuist op het Prinsenplein waren beroofd van hun telefoons. De jongens maakten deel uit van een groepje van zes. Onder bedreiging van een mes moesten zij hun goederen afgeven. Na de beroving werden zij gedwongen hard weg te lopen. Hierna meldden zij de beroving bij de politie. Met de slachtoffers werd een afspraak gemaakt voor het doen van aangifte.

Rond half acht meldde de vader van één van de slachtoffers dat de vermoedelijke verdachten op de Cornelis van Beverenbrug zouden staan. Hierop wed door agenten direct een onderzoek ingesteld. In de directe omgeving troffen zij de twee verdachten aan. Eén, de 17-jarige jongen, werd direct aangehouden en in een politievoertuig geplaatst. De 15-jarige ging ervandoor.

Achtervolging
Door één agent werd de achtervolging ingezet. Hierbij werd een waarschuwingsschot gelost. De agent die bij de al aangehouden verdachte stond schoot vervolgens zijn collega te hulp. De verdachte achterlatend in een afgesloten politieauto.
Na het waarschuwingsschot kon de 15-jarige verdachte worden aangehouden. Teruggekomen bij de auto bleek de 17-jarige verdachte een ruit te hebben vernield waarna hij de benen had genomen.

Na overleg met de officier van justitie is deze verdachte later op de avond in zijn woning aangehouden.

De recherche van district Feijenoord-Ridderster zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.