Jumbo supermarkten

schooljaar met unieke vakopleidingen

Jumbo start schooljaar met unieke vakopleidingen

Integratie van vakopleidingen binnen MBO-2 en 3 opleidingen

Veghel, 15 september 2010 - Vanaf september 2010 biedt Jumbo haar medewerkers een totaal vernieuwd en uniek aanbod aan van interne MBO-opleidingen. Diverse vakopleidingen voor de winkel worden geïntegreerd in de bestaande MBO-2 en 3 opleidingen van de Jumbo Academy. Dit opleidingsaanbod is uniek in de branche.

Jumbo Supermarkten hecht veel waarde aan het opleiden van haar medewerkers. Jumbo Academy verzorgt dan ook sinds 2003 samen met het Nationaal Consortium Voor Bedrijfsgroepen (NCVB) op meerdere locaties diverse op maat gemaakte MBO-opleidingen aan medewerkers van haar winkels, logistiek en van het hoofdkantoor. Het maatwerk van de opleidingen maakt het de medewerkers mogelijk de theorie meteen toe te passen in de praktijk, waardoor het leerrendement zo hoog mogelijk is.

Opleidingsaanbod
De afgelopen jaren heeft de Jumbo Academy samen met het NCVB de volgende opleidingen ontwikkeld:

- MBO-2 Verkoopmedewerker

- MBO-3 Verkoopspecialist

- MBO-4 Afdelingsmanager

- MBO-2 Magazijnmedewerker

- MBO-3 Groepsleider Magazijn

- MBO-4 Logistiek Supervisor

Vakopleidingen binnen MBO-2 en 3
Deze opleidingen worden vanaf september 2010 uitgebreid met vakopleidingen binnen de MBO-2 en 3 opleidingen voor de winkels. Hiermee komt Jumbo, in nauwe samenwerking met de Slagers Vak Opleiding (SVO) en het NCVB, met een uniek opleidingsaanbod binnen de branche. Het gaat om de volgende vakopleidingen:

- Kassa, counter, bloemen en planten

- Verslijn (vleeswaren, kaas en brood)

- AGF (aardappelen, groente, fruit)

- Slagerij

- Drogekruidenierswaren (DKW)

Vanaf september 2010 kiezen de leerlingen van MBO-2 een richting en daarin wordt met behulp van de nieuwe geïntegreerde vakopleiding een start gemaakt met de kennisontwikkeling van het gekozen vak. In de MBO-3 opleidingen gaat de vakkennis nog een stuk dieper. De medewerker sluit deze opleiding af met een vakdiploma naast het MBO-diploma. Dankzij deze nieuwe opleiding kan de medewerker zich binnen Jumbo verder ontwikkelen tot een echte vakspecialist, met daarnaast alle mogelijkheden tot een verdere groei naar het middelmanagement, zoals afdelingschef.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel uitgebreid. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde supermarktketens van Nederland. Door de overname van Super de Boer zet Jumbo Supermarkten de snelle groei van de afgelopen jaren in versneld tempo door. Onlangs is in Gouda de 150e winkel geopend.