Gemeente Renswoude


voor het 'Dorpshart Renswoude'

Gemeente en ontwikkelaar tekenen overeenkomst voor het 'Dorpshart Renswoude'

Het college van burgemeester en wethouders heeft na een uitvoerige selectieprocedure met vier partijen, Planoform uit Arnhem gekozen als ontwikkelaar voor het centrumplan (Dorpshart Renswoude). Met Planoform wordt maandag 20 september om 13.30 uur in het gemeentehuis van Renswoude een intentieovereenkomst getekend.

Deze overeenkomst houdt in dat de gemeente en Planoform wederzijds het vertrouwen hebben dat het Dorpshart gerealiseerd zal worden. Planoform zal in overleg met de gemeente het door hen ingediende plan nu verder uitwerken tot een definitief ontwerp. Naar verwachting zal daarna midden 2011 een definitieve samenwerkingsovereenkomst worden getekend. De planning is dat de bouw begin 2012 kan starten en het plan midden 2013 gereed zal zijn. Het plan voorziet in de realisering van een supermarkt en ca. 1500 m2 winkelruimte, 20 zorgappartementen (huur), 12 vrije sectorappartementen (koop), 10 eengezinswoningen (koop) en mogelijke een nieuwe bibliotheek.

Tijdens een informatiebijeenkomst op 29 september a.s. wordt het plan dat Planoform heeft ingediend gepresenteerd. Deze informatieavond wordt gehouden in het verenigingsgebouw Rehoboth en begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is er koffie (zie bijgevoegde uitnodiging)
* Uitnodiging informatieavond 29 september 2010.pdf (6,44 MB)Lees voor