Nederlandse Tafeltennisbond


Nieuw wervingsproduct Table Stars in aantocht
16-9-2010

Deze week was er in Nieuwegein een overleg met afdelingscoördinatoren Table Stars. Table Stars is het nieuwe wervingsprogramma van de NTTB voor jeugd van 6 tot 10 jaar. Het is onderdeel van de WK Breedtesportcampagne. Met Table Stars wil de NTTB zoveel mogelijk basisscholen en verenigingen bereiken. De NTTB wil de schoolactiviteit van haar verenigingen vergroten, hetzij naschools of tijdens de reguliere gymles. Maar ook zal Table Stars waar mogelijk de opvolger zijn van het Kindertafeltennisfeest.
In de bijeenkomst hielden WK Breedtesportcampagne projectleider Carolien van Eerde en hoofd Sport- en Productontwikkeling Ingrid Koppelman een presentatie. Daarin werd het concept uitgelegd en konden de aanwezige coordinatoren de materialen bekijken. Zoals de nieuwe poster, het diploma dat in het pakket zit, maar ook de materialen die in de zaal gebruikt gaan worden. Table Stars is een circuit bestaande uit 6 stations waar kinderen op speelse wijze vanaf 6 jaar kennismaken met tafeltennis, en vooral aspecten uit het tafeltennis. De stations zijn: mikken, voetenwerk, effect, overspelen, balanceren en jongleren (hooghouden). Bij het station voetenwerk heeft de expertgroep bijvoorbeeld een oefening bedacht om het zijwaarts bewegen aan te leren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde `speedladder'.

Kant-en-klaar
Ingrid Koppelman: "Het was een zeer positieve bijeenkomst. Alle afdelingen op één na waren aanwezig. Er werd actief meegedacht over het belangrijkste van het presenteren van een nieuw product: hoe zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk tafeltennisverenigingen en scholen actief aan de slag gaan met dit kant-en-klare pakket. Zoals iemand zei : `laagdrempeliger dan dit kunnen we het niet aanbieden'. "Aan alles is gedacht, althans dat hopen we", voegt ze er lachend aan toe. "Natuurlijk zal heus niet alles gelijk perfect zijn, we gaan ook testen. We starten vanaf 1 oktober en verenigingen kunnen dus gelijk dit pakket gebruiken. We gaan ervan uit dat de meeste verenigingen Table Stars in de kerstvakantie willen gaan organiseren, ter vervanging van hun Kindertafeltennisfeest."

De aanwezigen waren van mening dat het goed is Table Stars zoveel mogelijk te laten zien in de praktijk, zodat verenigingen er het juiste gevoel bij krijgen: uitdagend, spannend, leuk! In het implementatieplan worden daarom ook side-events opgenomen en andere gelegenheden waarbij Table Stars wordt gedemonstreerd.

Nieuwe medewerker
De aanwezigen maakten ook kennis met Erik Borgers. Erik is sinds september in dienst bij de NTTB om onder andere Table Stars te ondersteunen. Ook gaat hij zich bezighouden met het project Samen Vooruit. In het succesvol organiseren van de WK Breedtesportcampagne heeft de NTTB goed contact nodig met haar verenigingen. Erik gaat het land in om de verenigingen te bereiken en te ondersteunen. Over een paar dagen wordt de website http://www.tablestars.nl/ gelanceerd.

Carolien van Eerde: "Vanaf nu gaat de implementatie in sneltreinvaart van start. In het land zullen de verenigingen gaan merken hoe hard er de afgelopen maanden gewerkt is aan dit mooie nieuwe product. Dat hebben we niet alleen gedaan. We hebben een expertgroep met trainers en combinatiefunctionarissen gezet op de inhoud; we hebben een sportmarketingbureau - 2Basics - in de arm genomen voor conceptvorming en vormgeving; we hebben contact met scholen, gemeentes en verenigingen gezocht. De eerste gesprekken met scholen zijn goed verlopen, ze waren erg enthousiast over het product. Vooral het kant-en-klare karakter is een schot in de roos. En dat ook iemand die geen vakleerkracht is, Table Stars tijdens gymlessen (tijdens of naschools) kan geven. Een hoopvolle start. Nu er alles aan doen dat de verenigingen ook enthousiast aan de slag gaan met Table Stars!"

NTTB/IK