Gemeente Valkenswaard

plaatsen vrij bij danscursusssen CMD

Nog enkele plaatsen vrij bij danscursusssen CMD

Deze maand starten de danscursussen weer bij het Centrum voor Muziek en Dans. Bij de meeste dansgroepen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Iedereen is van harte welkom om te komen en kijken en mee te doen.

Kleuterdans / kinderdans (± 5-7 jaar)
Op speelse wijze worden de kinderen ingeleid in de wereld van muziek en dans. Ze maken kennis met verschillende mogelijkheden van dans. De basis van deze lessen is de klassiek ballettechniek. Vele elementen komen aan de orde zoals: houding, muzikaliteit, expressie, ruimtegebruik, spiercontrole en nog veel meer. Ook invloeden van andere dansvormen zoals jazz, modern en folklore krijgen aandacht. Natuurlijk staat het dansplezier voorop.

Kleuterdans is elke dinsdag van 15.45-16.30 uur en kinderdans elke dinsdag van 16.30 tot 17.30 uur.

Combidans (± 7-12 jaar)
De kinderen komen in de leeftijd dat de invloeden van andere dansvormen aantrekkelijker worden, zoals jazzdance, modern ballet, folklore, streetdance en hiphop. De basis van deze lessen is ook de klassieke ballettechniek maar deze wordt afgewisseld met bovengenoemde dansvormen.

Combidans I (7-9 jaar) is elke maandag van 16.00 tot 17.00 uur, Combidans II (10-12 jaar) is elke dinsdag van 17.30-18.30 uur.

Tienerjazz (± 13-15 jaar)
Moderne dansvormen op eigentijdse muziek waarbij dynamiek, lyriek, energie en ontspanning hand in hand gaan. De uitgewerkte danscombinaties op muziek zijn een essentieel onderdeel van deze lessen. Voorop staat het dansplezier.

Tienerjazz is elke maandag van 17.00-18.00 uur.

Jazzdance (16 jaar en ouder)
Er wordt gedanst op eigentijdse muziek waarbij dynamiek, lyriek, energie en ontspanning hand in hand gaan.

Jazzdance is elke maandagavond van 20.45-21.45 uur. Daarnaast is er een jazzdancegroep voor gevorderden op maandagavond van 19.30-20.45 uur.

Informatie en inschrijvingen
De lessen worden verzorgd door Hella Vilé. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in deze groepen. Meer informatie over deze of andere danscursussen is verkrijgbaar bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon 040-2083591. Op dit adres zijn ook de inschrijfformulieren verkrijgbaar. De CMD-administratie is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 17.00 uur.