Provincie Flevoland

Negatief zwemadvies Spijkvijver te Biddinghuizen

Publicatiedatum: 16 september 2010

De provincie Flevoland raadt mensen met ingang van september 2010 ten sterkste af te gaan zwemmen in de Spijkervijver in het Spijkerbos bij Biddinghuizen. Ook adviseert de provincie om honden niet te laten zwemmen in deze vijver of paarden te laten drinken van water uit deze vijver. Uit watermonsters van het Waterschap Zuiderzeeland is namelijk gebleken dat er een te hoog gehalte aan blauwalg in het water zit.

Dit negatief zwemadvies is tot stand gekomen in overleg met de waterbeheerder, Waterschap Zuiderzeeland. De situatie ter plekke wordt nauwlettend gevolgd door het Waterschap. Er zijn borden geplaatst om de mensen te waarschuwen.Bij de overige stranden is de waterkwaliteit goed en kan wel worden gezwommen.

Zwemwatertelefoon

Voor actuele informatie over het zwemwater in Flevoland kunt u bellen met de zwemwatertelefoon 0320-265700 of kijken op teletekst pagina 725. Mochten er problemen zijn met een bepaalde zwemplek dan worden de inwoners van Flevoland daar zo snel mogelijk van op de hoogte gebracht via de verschillende media (internet, kranten, radio).