Watersportverbond - KNWV

Finalewedstrijden verenigingscompetitie Noord

donderdag 16 september 2010

Op 8 september werden de laatste wedstrijden in de
verenigingscompetitie Noord gezeild op het Heegermeer. Met een stevige windkracht vier was het op deze slotdag prima zeilweer.

De verenigingscompetitie in District Noord van het Watersportverbond wordt sinds 1998 georganiseerd en is zo langzamerhand uitgegroeid tot een groot evenement. Maar liefst 6 Groningse verenigingen, 13 Friese en dit jaar voor het eerst één Overijsselse zeilvereniging deden mee. Deze verenigingen werden verdeeld in vier divisies. Tijdens de slotavond werd er in 2 groepen gezeild. Divisie 1 en 4 en divisie 2 en 3 tegen elkaar.

Ideale omstandigheden
De wedstrijdleider had een mooie baan gelegd voor de zeilers. Bij de wal waren er platte golven, midden op het meer wat hogere en er stond een draaiende en vlakke wind. Ideale omstandigheden voor een toprace. De crème de la crème van de zeilteams lieten hun kwaliteiten zien.

Nog een rondje?
De slotdag werd één van de mooiste zeilavonden uit de geschiedenis van de verenigingscompetitie. Een geweldig enthousiaste bemanning die na twee wedstrijden bij de finish riep ânog maar een rondje, niet?â Uiteindelijk lagen alle boten weer schadevrij en voldaan in de Passantenhaven. De dag werd in stijl afgesloten in het Dorpscafé van Heeg. Hier werd ook de prijsuitreiking gehouden.

Winaars:
divisie 1: AWS/Eendracht te Akkrum - eveneens winnaar van groep 1 op de slotavond.
divisie 2: WSV Lauwerszee te Lauwersoog
divisie 3: KWS te Sneek - eveneens winnaar van groep 2 op de slotavond divisie 4: ZV OSS te Steendam

De volledige uitslag en een link naar foto's van deze slotavond zijn te vinden op www.watersportverbond.nl/verenigingscompetitie.