Werkgevers wijzen ultimatum Jeugdzorg af: Abvakabo FNV in actie

16/09/2010 14:00

ABVAKABO FNV

Werkgevers in de jeugdzorg hebben het ultimatum voor de cao jeugdzorg afgewezen. Dat hebben zij de bonden gisteravond laten weten. Vandaag - om 5 voor 12 - verliep het ultimatum. Abvakabo FNV en de collega-bonden bereiden zich voor op actie.

De werkgevers in de jeugdzorg, vertegenwoordigd door brancheorganisatie MOGroep, zijn niet bereid om afspraken te maken over koopkrachtbehoud. De werkgevers breken hiermee met de afspraken uit het Sociaal Akkoord van 2009. In dit landelijke akkoord tussen sociale partners en overheid zijn in het kader van de crisis duidelijke afspraken gemaakt over koopkrachtbehoud voor zowel 2009 als 2010.

Volgens Abvakabo FNV is het noodzakelijk de jeugdzorg als sector aantrekkelijk te houden voor zowel huidige als toekomstige werknemers. Zij doen erg zwaar en waardevol werk en daar moeten wat de bond betreft goede arbeidsvoorwaarden tegenover staan.

Over Abvakabo FNV

Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector met meer dan 350.000 leden. De bond zet zich in voor de belangen van werknemers in diverse beroepsgroepen in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom.





http://www.abvakabofnv.nl/cao's/Alle-Cao's/jeugdzorg