FloraHolland


Kopers stemmen op favoriete noviteit

FLORAHOLLAND, 16 september 2010 (persbericht) - Ieder jaar reikt FloraHolland aan kwekers en veredelaars de Glazen Tulp uit in vier categorieën. De Glazen Tulp is in de sierteeltsector dé prestigieuze award voor de beste marktintroductie van het jaar. De winnaars worden geselecteerd en genomineerd uit de honderden nieuwe cultivars en concepten die jaarlijks op de veiling geïntroduceerd worden. Voorheen bepaalden een vak- en een publieksgerichte jury de nominaties en winnaars. In de vakjury is ook de handel vertegenwoordigd. Vanaf nu kunnen alle in- en verkopers extra gewicht in de schaal leggen door bij aanvang al aan te geven welke producten in elk van de vier categorieën hun favorieten zijn.

Halve finale
Bloemisten, retailers en tuincentra zoeken voortdurend naar vernieuwing om hun klanten te verleiden. In- en verkopers bij exportbedrijven en (groot)handelaren staan midden in de sierteeltketen. Door het contact dat zij dagelijks hebben met de markt, kunnen zij goed aangeven welke noviteit de best geslaagde product- of conceptintroductie van het jaar is. Via het stemformulier op internet geven de kopers aan wat hun favoriete producten zijn. Zo bepalen zij de voorselectie voor de nominatieronde. Er zijn tot aan het voorjaar 2011 vier stemrondes. Hierbij komen de categorieën snijbloemen, concepten, kamerplanten en tuinplanten allemaal aan bod. Op deze manier kunnen ook de seizoensproducten op het juiste moment beoordeeld worden. De favorieten van de kopers gaan door naar de halve finale in maart. Deze halve finale draait om de bekendmaking van de vijf genomineerde producten per categorie.

Meer manieren om te stemmen
Kopers kunnen niet alleen via internet stemmen. Ook op de beurzen van FloraHolland kunnen de in- en verkopers in een stemhokje hun voorkeur aangeven. Op de FloraHolland Autumn Fair in Naaldwijk kregen kopers hier voor het eerst de gelegenheid toe. Ook tijdens de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer van 3 t/m 5 november 2010 is het mogelijk om te stemmen. In de eerste stemronde, die sluit op maandag 27 september, kan gestemd worden in de categorieën snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten.

Kopers met een klantnummer van FloraHolland kunnen stemmen via www.floraholland.com (Inkopen>Noviteiten>Stem Glazen Tulp 2011). Met vragen over de nieuwe opzet of de selectie van producten kan men contact op nemen met Monique Peters T 0297 39 27 41 of Martijn Bentvelsen T 0174 63 42 84.

Fotobijschrift: Koper stemt tijdens de FloraHolland Autumn Fair op zijn favoriete producten.