Politie Gelderland-Midden

Barnevelder opgepakt wegens verboden vuurwapen bezit
Publicatiedatum: 16-9-2010 14:05:56

TERSCHUUR- Een 24-jarige Barneveldse automobilist is woensdagavond 15 september door de politie aangehouden op de A1. De man wordt ervan verdacht patronen, een alarmpistool en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich te hebben gehad.

De agenten zagen de Barnevelder rond acht uur over de A1 rijden. De aandacht van de agenten werd getrokken vanwege het rijgedrag van de bestuurder. Op de parkeerplaats langs de A1 bij Ter Schuur werd de automobilist gecontroleerd. Hieruit kwam naar voren dat de Barnevelder geen geldige legitimatie bij zich had. De agenten zagen tijdens de controle in een vakje van de auto een aantal patronen liggen. Hierop werd de auto verder onderzocht waarop de agenten stuitten op een vuurwapen en een alarmpistool. De Barnevelder werd hierop aangehouden en de spullen werden in beslag genomen.
(103324)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden wegens bedreiging

Publicatiedatum: 16-9-2010 14:03:51

EDE- De politie heeft woensdagavond 15 september een 26-jarige Edenaar aangehouden bij een woning in de wijk Veldhuizen. De man wordt ervan verdacht zijn 28-jarige zus woordelijk te hebben bedreigd. De agenten kregen rond zes uur de melding van de bedreiging. Ter plaatse bleek dat de Edenaar bij een ruzie met zijn zus haar woordelijk zou hebben bedreigd met geweld. Hierna zou hij de woning hebben verlaten. Het slachtoffer gaf aan aangifte te willen doen van de bedreiging. Nadat de agenten de woning van de Edese verlieten troffen ze de man aan. Hierop werd hij aangehouden wegens de bedreiging van zijn zus. (103274)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---