Den Braven Groep overgenomen door Egeria en Wagram Equity Partners

16/09/2010 14:23

Egeria

Oosterhout, 15 september 2010

Hierbij informeren wij u dat de heer Cees den Braven en zijn familie de aandelen in de Den Braven Groep hebben verkocht aan Egeria en Wagram. De verkoop heeft op 31 augustus 2010 plaatsgevonden. De nieuwe aandeelhouders zijn voornemens de positie van de Den Braven Groep verder te versterken en verdere groei mogelijk te maken.

Als gevolg van de verkoop heeft de heer Cees den Braven zijn functie als algemeen directeur van de Den Braven Groep neergelegd. Onder zijn leiding heeft de Den Braven Groep zich de afgelopen 36 jaar ontwikkeld tot een leidinggevende producent van hoogwaardige kitten en afdichtingsproducten. Momenteel zijn er meer dan 1.200 werknemers bij de Den Braven Groep werkzaam, verdeeld over 10 productiefaciliteiten, 20 verkoop- en distributiekantoren en 2 applicatiebedrijven. Daarnaast heeft de Den Braven Groep een wereldwijd netwerk van verkooppunten resulterend in een wereldwijde jaarlijkse omzet van meer dan Euro 300 miljoen.

Vanaf 1 september 2010 bestaat de directie van de Den Braven Groep uit de heer Geert Jansen (algemeen directeur) en de heer Vincent Imbos (financieel directeur).

Egeria en Wagram zijn Nederlandse investeringsmaatschappijen met een lange termijn visie. Deze nieuwe aandeelhouders zullen de Den Braven Groep ondersteunen in haar toekomstige groei en wens om haar leidinggevende marktpositie verder uit te breiden.