CDA

Ferrier: Samen de strijd aan tegen AIDS
donderdag 16 september 2010

Deze week startte het Meerpartijen Initiatief HIV/Aids van de Tweede Kamer met een fototentoonstelling âHere I Amâ. CDA Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier haalde samen met Ewout Irrgang deze tentoonstelling naar het parlement. Het gaat om persoonlijke verhalen van mensen die dankzij het Global Fund, een fonds dat zich inzet in de strijd tegen AIDS, TBC en malaria, toegang krijgen tot medicijnen. Hierdoor sterven er veel minder mensen en participeren zij weer volwaardig in de maatschappij.

Â

Ferrier: âAls vice voorzitter van het Meerpartijen Initiatief ben ik er trots op dat deze tentoonstelling in het parlement getoond wordt. Iedereen kan met deze fotoâs en de persoonlijke verhalen zien wat het effect is op mensen die een behandeling krijgen voor hun ziekte, aids, tuberculose, malaria. Dankzij financiële bijdragen, ook door Nederland, worden zij geholpen om weer actief in het leven te staan.â

Â

Het Meerpartijen Initiatief HIV/AIDS is het enige parlementair orgaan waarin alle Nederlandse politieke partijen vertegenwoordigd zijn en bestaat sinds 2007. De voorzitter is Ewout Irrgang (SP) en Ferrier, initiator van het initiatief, is vice-voorzitter. Naast de officiële opening door voorzitter Gerdi Verbeet en de sprekers Peter Faber, acteur en ex-TBC patiënt en onderzoeker Anita Hardon, interviewde Ferrier Michael Gwaba, ambassadeur van de âHere I Amâ campagne. Ferrier: âHet is indrukwekkend om van hem zelf te horen wat voor goede dingen het Global Fund doet voor de persoonlijke levens van mensen. Het verhaal van Michael raakte het gehoor en mij en bracht de AIDS-problematiek tot levenâ. De fototentoonstelling âHere I amâ is een wereldwijde campagne om het werk van het Global Fund te ondersteunen en blijft tot en met 24 september in de Statenpassage van de Tweede Kamer.