Politie Limburg-Zuid

Getuigen gezocht wegens aanranding jonge vrouw

Afgelopen maandagmiddag rond 15:15 uur is een 20-jarige vrouw onzedelijk betast. Dit gebeurde bij de bushalte aan de Heerlenersteenweg in Kerkrade. De vrouw wacht rond 15:10 uur bij de halte op de bus en is daar dan alleen. Op een gegeven moment komt van de overkant van de Heerlenersteenweg een man aangelopen. Hij kijkt even op de bordjes bij de halte en kust haar daarna ineens in haar nek. Ook raakt hij haar onzedelijk aan. De vrouw schrikt enorm en geeft de man een schop. Hierop verdwijnt de man. Hij steekt de Heerlenersteenweg over en rent in de richting van de Elberenveldstraat.

Signalement:

De dader was een blanke man met korte donkerblonde stekeltjes. Hij was tussen de 1.75m en 1.85m lang en droeg een zogenaamde ééndagsbaard. Hij had opvallend donkere wenkbrauwen en donkere haren op zijn arm. De man was gekleed in een rood/wit/blauw geruit hemd met korte mouwen. Daaroverheen droeg hij een zwarte bodywarmer. Verder droeg de man een blauwe spijkerbroek. De man sprak met een Limburgs accent.

Getuigenoproep:

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanranding. Zij is specifiek op zoek naar een man die zijn hond uitliet en door de aangeefster is gezien. Het gaat om een kleine man met een petje en een bril. Hij had een Mechelse herdershond aan de lijn. Daarnaast heeft de vrouw gezien dat aan de overkant van de weg bij een bushalte mannen aan het werk waren, mogelijk in de groenvoorziening.

Als u één van deze mensen bent neem dan contact op met de politie, al heeft u niets gezien. Andere getuigen kunnen natuurlijk ook bellen met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

16-09-2010, Kerkrade