Provincie Utrecht



Prinses Máxima opent Vorstelijk Complex in Utrecht

Zuilen heeft een nieuw sociaal-cultureel hart dat je in de hele provincie Utrecht hoort kloppen, het Vorstelijk Complex! Op dinsdag 14 september is het Vorstelijk Complex feestelijk geopend door prinses Máxima.

De prinses, loco-cvdK Anneke Raven, burgemeester Aleid Wolfsen en het overige publiek werden getrakteerd op een spetterende zapshow van hofdansers tot hiphoppers uit de hele provincie en zelfs een 21ste-eeuwse versie van de klompendans. Vervolgens kreeg hare koninklijke hoogheid een rondleiding door het gebouw en sprak ze met toekomstige gebruikers van het gebouw. Daarbij horen ook dansers, toneelspelers, zangers, bandjes en beeldend kunstenaars uit de gehele provincie, want de theaterzaal wordt hét centrale podium van de amateurkunst in de provincie Utrecht. De opening ging ook aan de landelijke pers niet voorbij: RTL Boulevard besteedde een item aan het Complex en natuurlijk aan prinses Máxima.

Het Vorstelijk Complex bestaat uit twee voormalige schoolgebouwen. Tussen deze twee gebouwen staat een gloednieuwe theaterzaal die de twee oude scholen met elkaar verbindt. Zo ontstaan er drie ruimtes die samen één zijn; het symbool voor het concept: Kunst & Cultuur, Horeca en Welzijn onder één dak. Drie partners, ZIMIHC huis voor amateurkunst, Portes en The Colour Kitchen, werken samen om in het hart van de wijk een totaalaanbod te bieden voor iedereen in Zuilen en in de provincie.

Meer informatie:
www.vorstelijkcomplex.nl

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11