Erasmus Universiteit Rotterdam

ESAA-symposium Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen groot succes

Ieder jaar organiseert de Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA) een symposium dat de start van een nieuw academisch jaar inluidt. Op 3 september 2010 was het thema: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: Van ambitie naar impact. MVO is binnen ESAA een belangrijk thema mede door de groeiende maatschappelijke relevantie en met dit symposium gaf ESAA een kijkje in de Corporate Social Responsibility (CSR) `global kitchen' van enkele grote bedrijven. Elke spreker lichtte een ander tipje van de sluier op en gaf aan hoe je van een prachtige MVO-ambitie kunt komen tot daadwerkelijke maatschappelijke impact.

Dr. Karen Maas, wetenschappelijk directeur CSR-opleidingen van ESAA, vatte terugkijkend op het symposium de toekomstige uitdagingen samen in vier aandachtspunten:


1. MVO moet integraal onderdeel zijn van de bedrijfsvoering
2. Houd het dicht bij huis en kijk op welk gebied je kunt bijdragen
3. MVO-resultaten moeten meetbaar worden
4. Rapporteer beknopt over alleen de relevante zaken.

"ESAA zal zich de komende jaren focussen op het verder ontwikkelen van expertise op MVO gerelateerde vraagstukken. Dit zal gebeuren door nieuw onderzoek te initiëren en ook door expertbijeenkomsten en symposia te organiseren. Nieuwe kennis zal direct een plaats krijgen in het curriculum van de CSR-opleidingen die ESAA aanbiedt", aldus wetenschappelijk directeur Karen Maas.

Het symposium Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Van ambitie naar impact werd georganiseerd door de Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA) in samenwerking met de Erasmus School of Economics (ESE) en het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP).