Gemeente Nijkerk


Formulierenhulp en ouderenadvisering van start SIGMA

Vanaf 13 september is de formulierenhulp en ouderenadvisering van Sigma van start gegaan. Inwoners van de gemeente Nijkerk die het lastig vinden om formulieren in te vullen of bepaalde regelingen aan te vragen, kunnen voor hulp hier terecht. Ook ouderen die informatie of advies willen op het brede terrein van wonen, welzijn, zorg en financiën zijn van harte welkom. Deze diensten zijn gratis voor alle inwoners van de gemeente Nijkerk.

Formulierenhulp

Met de formulierenhulp wordt korte en praktische ondersteuning geboden bij het invullen van formulieren. Getrainde vrijwilligers helpen bij het invullen, maar bekijken ook samen met de persoon of er financiële regelingen zijn waar men mogelijk voor in aanmerking komt. De vrijwilligers worden begeleid door een professionele consulent.

Voor de Formulierenhulp kan men gebruik maken van het inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.30 uur in Hoevelaken (Sportweg 25) en elke dinsdag van 9.00 tot 10.30 uur in Nijkerk (Oosterstraat 7). Er wordt ook op afspraak gewerkt.

Ouderenadvisering

Inwoners vanaf 55 jaar kunnen voor informatie en advies een beroep doen op de ouderenadviseurs van Sigma. Dit kan gaan om vragen op allerlei leefgebieden zoals wonen, welzijn, zorg en financiën. Ook wordt er begeleiding en/ of ondersteuning aangeboden. Een professionele ouderenadviseur werkt in dit project samen met speciaal opgeleide vrijwilligers.

Voor de Ouderenadvisering kan men gebruik maken van het inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.00 en elke woensdag van 11.00 tot 12.00 in Nijkerk (Oosterstraat 7) en elke donderdag van 9.00 tot 10.00 in Hoevelaken (Sportweg 25). Er wordt ook op afspraak gewerkt.

Meer informatie

* Formulierenhulp

* Ouderenadvisering