Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Jubileum Hobbyclub Mijn Idee

25 jarig jubileum

Vorige week dinsdag zijn de dames van Hobbyclub Mijn Idee in het zonnetje gezet door portefeuillehouder Bram van Hemmen namens het bestuur van onze deelgemeente. De hobbyclub bestaat namelijk 25 jaar. Reden dus voor een felicitatie!

Elke dinsdag komt een groepje van zeven dames bijeen in wijkgebouw Het Zaaltje in Sportdorp om creatief bezig te zijn. De hobbyclub functioneert geheel zelfstandig. Ze sparen zelf voor de zaalhuur en de hobbymaterialen. De hobbyclub is gestart in voormalig wijkgebouw De Klimmende Bever en later werd dat wijkgebouw Het Zaaltje, waar ze tot op heden nog zitten. Het bevalt de dames daar prima. Momenteel maken ze vooral 3D kaarten.

Tijdens de wekelijkse clubochtend op 14 september zijn de dames in het zonnetje gezet door portefeuillehouder Bram van Hemmen namens het bestuur van IJsselmonde. Hij had gebak en bloemen bij zich voor de dames. Hij gaf aan dat de hobbyclub een goed voorbeeld is van hoe in IJsselmonde de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de praktijk wordt gebracht. Bij de uitvoering van de Wmo gaan we uit van de eigen kracht van mensen en niet van hun beperkingen. De dames van Hobbyclub Mijn Idee laten perfect zien hoe je dat doet en hopelijk inspireert hun initiatief andere IJsselmondenaren tot het volgen van hun voorbeeld, aldus een trotse portefeuillehouder. Vervolgens lieten de dames aan de portefeuillehouder zien wat ze de afgelopen 25 jaar allemaal hadden gemaakt. Vele poppen, diverse soorten handwerkjes en ID-kaarten werden getoond. Bram van Hemmen was onder de indruk.

Doet u ook mee?
Er is altijd plaats voor nieuwe leden met of zonder nieuwe ideeën. Dames die interesse hebben kunnen bellen met Corrie Oosterloo, 010 - 479 93 54.