Gemeente Schouwen-Duiveland


Mohlman

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Mohlman

Publicatiedatum: 16 september 2010

PERSBERICHT

Datum

15 september 2010

Woordvoerder

Karen Mellegers Tel (0111) 452 376

Op woensdag 15 september heeft burgemeester Rabelink een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer C.I. Mohlmann .

Cees Mohlmann werd in 1996 (ten tijde van de gemeentelijke herindeling) door het gemeentebestuur van Zierikzee gevraagd om een historisch spel te schrijven als cultureel cadeau aan de inwoners. Dit spel, Het Oproer, kwam er. Cees schreef het stuk, tekende voor de regie en alle bijkomende zaken als audities, vormgeving en decor. Er deden 60 amateurs aan mee en het spektakel werd zo'n succes dat het niet alleen het jaar daarop als openluchtspektakel werd herhaald, maar nu, in 2010 op veler verzoek opnieuw wordt opgevoerd in de historische binnenstad van Zierikzee. Voor de inmiddels opgerichte Stichting Historische Spelen Zierikzee volgden na Het Oproer, de Ridderslag van Zierikzee, Dijkval, De Wonderdokter, De Bruiden van Burgh en de Kraankinderen.

Ruim 20 jaar is Cees Mohlmannn ook de drijvende kracht bij Theatergroep Zierik. Naast het regiewerk vervult hij ook steeds bestuursfuncties. De vereniging werkt constant aan kwaliteitsverbetering d.m.v. het geven van cursussen en opleidingen. Cees Mohlmann heeft zich ook ingespannen voor het realiseren van een professionele oefenruimte.

Gezien het vele werk dat met name de Historische Spelen met zich meebrengt heeft Cees Mohlmann besloten een punt te zetten achter zijn regisseurschap bij deze Stichting. Hij heeft een grote invloed gehad op de kwaliteit van het theaterleven op Schouwen-Duiveland.