Gemeente Binnenmaas

Sloop voormalige Formido-vestiging in Heinenoord

14-09-2010 Sloop Formido

Op maandag 13 september is begonnen met de sloop van de voormalige Formido-vestiging op de Boonsweg 20 te Heinenoord. Met een kraan zal het pand stukje voor stukje uit elkaar getrokken worden. De materialen die vrijkomen worden zoveel mogelijk gescheiden, zoals dakbedekking, staal, hout, beton en metselwerk.

Het contact met Formido over hun verhuizing is in goed overleg met de gemeente Binnenmaas en het Bedrijvenpark Hoeksche Waard verlopen. Inmiddels heeft Formido een nieuwe vestiging geopend in Maasdam. Het pand moet worden gesloopt om ruimte te maken voor de ontsluiting van de eerste fase van het bedrijvenpark. De Boonsweg fungeert in de eerste fase van de ontwikkeling van het Bedrijvenpark als hoofdontsluiting. De aanleg van de weg zal nog niet direct plaatsvinden. Een aantal gronden dienen hiervoor nog verworven te worden. Voorlopig zal het terrein dan ook gebruikt worden als opslagterrein van zand, fundatiemateriaal en betonmateriaal voor de herprofilering van de Boonsweg. Het betonmateriaal zal in het kader van een duurzame ontwikkeling ter plaatse worden vermalen en kan ook later weer in de fundatie van de Boonsweg worden gebruikt.

In het kader van de revitalisering van het bedrijventerrein Boonsweg van de gemeente Binnenmaas vindt een reconstructie van de Boonsweg plaats. Doel van de reconstructie is een verbetering in kwaliteit, uitstraling en veiligheid. De volledige weg (inclusief fundering) wordt verwijderd en zal opnieuw aangelegd worden. De verbetering in ruimtelijke kwaliteit wordt mede bereikt door het toevoegen van groenvoorziening. Door deze aanpassingen zal de Boonsweg meer eenheid gaan vormen met Bedrijvenpark Hoeksche Waard.

Meer informatie over Bedrijvenpark Hoeksche Waard kunt u vinden op onze website www.bedrijvenparkhw.nl

Algemene informatie Bedrijvenpark Hoeksche Waard

In Bedrijvenpark Hoeksche Waard werken de vijf Hoeksche Waardse gemeenten (Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen) samen aan de ontwikkeling en exploitatie van het regionale Bedrijvenpark Hoeksche Waard. De werkzaamheden van dit project vinden plaats op het grondgebied van de gemeente Binnenmaas. Bedrijvenpark Hoeksche Waard wordt een duurzaam en onderscheidend bedrijvenpark en is gelegen in de Oost-Zomerlandsepolder tussen de A29 en Puttershoek en naast het bestaande bedrijventerrein Boonsweg.

Het bedrijvenpark is 112 hectare groot, waarvan 60 hectare uitgeefbaar is. Het bedrijvenpark zal gefaseerd worden ontwikkeld, de eerste fase omvat 20 hectare netto uitgeefbaar bedrijvenpark. Verwacht wordt dat er gemiddeld 4 hectaren per jaar worden uitgegeven. Bedrijvenpark Hoeksche Waard is primair bedoeld voor bedrijven uit de Hoeksche Waard. Welkom zijn starters, gevestigde bedrijven en bedrijven die een sterke binding met de Hoeksche Waard hebben. Solitaire kantoren, nieuwe detailhandel en havengerelateerde bedrijvigheid zijn niet de doelgroep van het Bedrijvenpark Hoeksche Waard. Conform het bestemmingsplan zijn bedrijven tot en met milieucategorie 3.2 (met vrijstelling 4) toegestaan. De grootte van de bedrijfskavels varieert tussen de 2.000 en 20.000 vierkante meter.