Gemeente Oisterwijk

Stevige controle op veiligheid bedrijven

Op dinsdag 14 september 2010 hebben de gemeente Oisterwijk, politie en brandweer een gezamenlijke handhavingsactie gehouden. Tijdens deze actie zijn bedrijven op de industrieterreinen De Sonman in Moergestel en Laarakkers en Kerkhoven in Oisterwijk onaangekondigd gecontroleerd. Hierbij is gekeken of ze voldoen aan de regels die gelden op het gebied van milieu, gebruiksveiligheid, brandveiligheid en bouw.

Veiligheid en gezondheid

Het is de bedoeling om via dit soort onaangekondigde controles ongewenste zaken vóór te zijn en vroegtijdig zicht te hebben op overtredingen. Illegale situaties kunnen dan snel hersteld worden, met als doel de veiligheid en gezondheid van personeel en bezoekers te beschermen.

Resultaten

In totaal zijn er 14 bedrijven gecontroleerd en daarbij zijn 59 overtredingen geconstateerd. De meeste overtredingen hadden betrekking op de brandveiligheid, net als vorig jaar. Andere overtredingen zijn bijvoorbeeld nooduitgangen die niet open konden, het ontbreken van nooduitgangbordjes of noodverlichting. Kleine overtredingen, maar overtredingen die grote gevolgen kunnen hebben. Bij zeer gevaarlijke situaties is de afspraak gemaakt om deze binnen een dag op te lossen. Voor de kleinere overtredingen is een ruimere termijn gegeven, in de meeste gevallen twee weken. Ook waren er milieuovertredingen en constateringen waarvan nog onderzocht moet worden of er sprake is van een illegale situatie.

Vervolg

De komende tijd volgt een hercontrole. Bedrijven die hun overtredingen dan niet ongedaan gemaakt hebben, krijgen alsnog handhavingsmaatregelen opgelegd.