SAP

SAP LANCEERT UNIEKE LIJN VAN BUSINESS ANALYTICS OPLOSSINGEN

Nieuwe oplossingen leveren industriespecifieke, bedrijfskritische informatie voor Line of Business vraagstukken in de sectoren consumentenelektronica, gezondheidszorg, financiële dienstverlening, detailhandel, telecommunicatie en de publieke sector

's-Hertogenbosch - 16 september 2010 - SAP lanceert SAP BusinessObjects analytic applications, een reeks van branchespecifieke analyseoplossingen, ontworpen om kenniswerkers in verschillende industrieën en branches te ondersteunen bij het verbeteren van zakelijke besluitvormingen. Deze set van oplossingen maakt het mogelijk om risico's beter in te schatten, kansen te ontdekken en de juiste beslissingen te nemen. De applicaties zijn in samenwerking met SAP gebruikers gecreëerd om snel en efficiënt in te zetten in iedere omgeving.

SAP introduceert tien nieuwe toepassingen die direct kunnen worden ingezet om gestructureerde of ongestructureerde gegevens uit alle SAP of non-SAP systemen te gebruiken. De eerste industrieën die worden bediend door de SAP BusinessObjects analytic applications, zijn de sectoren gezondheidszorg, consumentenelektronica, financiële dienstverlening, detailhandel, telecommunicatie en de publieke sector. De oplossingen zijn inzetbaar bij het aanpakken van vraagstukken waarmee professionals in finance, sales, marketing, risico assessment, patiëntenzorg, klanttevredenheid, en militaire planning vandaag de dag worden geconfronteerd. Gebruikers krijgen hiermee zowel het inzicht als de context die ze nodig hebben om hun organisaties te helpen slagen.

De nieuwe toepassingen zijn onder anderen:

* SAP BusinessObjects On-Shelf Availability Analysis is een pre-geconfigureerd pakket van SAP BusinessObjects software voor de belangrijkste bedrijfsbehoeften.

* SAP BusinessObjects Trade Promotion Effectiveness levert inzicht in de gemaakte promotionele investeringen en de daarmee geassocieerde verbeteringen, waarmee de gebruiker een tijdig, accuraat en compleet inzicht krijgt van de ondernomen activiteiten voor monitoring, evaluatie en de mogelijkheid om volgende activiteiten bij te sturen voor een nog beter resultaat.
* SAP BusinessObjects Enterprise Risk Reporting for Banking maakt het mogelijk om een betere beoordeling te maken van risico's, nauwkeurig activa te waarderen, dataverlies en fraude te voorkomen, transparantie te vergroten en het naleven van wet- en regelgeving te garanderen.

* SAP BusinessObjects Planning and Consolidation for Banking is een oplossing voor bancaire organisaties voor het stroomlijnen van planning, forecasting en budgetering, gebundeld met wettelijk verplichte en management rapportage, waarmee zekerheid wordt verbeterd en risisco's worden verminderd.

* SAP BusinessObjects Planning and Consolidation for Healthcare helpt organisaties in de gezondheidszorg bij het verminderen van de tijd die nodig is voor het creëren en accorderen van budgetten, het nemen van overwogen beslissingen, het verbeteren van de gebruikersefficiëntie met minimale training en het verminderen van risico's.

* SAP BusinessObjects Quality Management for Healthcare ondersteunt vooruitziende organisaties met de toegang tot en het analyseren en delen van informatie in de gehele lijn. Gebruikmakend van de data uit de bestaande applicaties verkrijgen zij de inzicht die nodig is om een hoog niveau van patiëntenzorg, operationele efficiëntie en financiële gezondheid te behalen en behouden.
* SAP BusinessObjects Sales Analysis for Retail levert real-time, Point of Sale (POS) data waarmee gebruikers goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen om groei te realiseren. De applicatie geeft onder andere waarschuwingen over stock-outs, promotionele effectiviteit, verkoopsnelheden en externe factoren die invloed hebben op de vraag.

* SAP BusinessObjects Customer Analysis and Retention for Telecommunications is een oplossing waarmee bedrijven de opbrengsten van abonneeklanten verbeteren door inzicht in de belangrijkste factoren van klantbehoud en -groei.
* SAP BusinessObjects Readiness Assessment for Defense & Security maakt het mogelijk voor defensie en veiligheidsorganisaties om informatie te stroomlijnen waarmee zij nauwkeurig de inzetbaarheid kunnen bepalen en snelle beslissingen kunnen nemen over de beschikbare middelen.

* SAP BusinessObjects Planning and Consolidation for Public Sector helpt financiële afdelingen van overheidsorganisaties met het stroomlijnen van de planning, budgetering, forecasting en maandelijkse rapportage processen, waarmee het mogelijk wordt om budgetcyclussen te verbeteren, beter te voldoen aan wet- en regelgeving, en kosten van externe audits te verminderen.

Johan van Kampen, Director Strategic Solutions bij SAP Nederland: "Voor mensen in de frontlinies van diverse industrieën en zakelijke disciplines is tijdig, betrouwbaar inzicht belangrijker dan ooit. Er is een speciaal ontwikkelde oplossing voor nodig om werknemers te voorzien van informatie waarmee zij snel belangrijke beslissingen kunnen nemen om de concurrentiepositie te versterken. We hebben nauw samengewerkt met onze klanten om realistische zakelijke vraagstukken aan te pakken met nieuwe analytische applicaties die gebruikmaken van de marktleidende producten uit de SAP BusinessObjects portfolio."

Meer informatie over SAP BusinessObjects analytic applications, zoals demonstraties, screenshots en een replay van de persconferentie van 14 september 2010, is beschikbaar in de business analytics newsroom. Volg SAP BusinessObjects op Twitter (@BusinessObjects) alwaar u kunt deelnemen aan het gesprek rondom de lancering met de hash tag #SAPanalytics.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen (*) voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

(*) SAP definieert softwareoplossingen als bestaande uit enterprise resource planning, business intelligence en gerelateerde applicaties.
---

Any statements contained in this document that are not historical facts are forward-looking statements as defined in the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Words such as "anticipate," "believe," "estimate," "expect," "forecast," "intend," "may," "plan," "project," "predict," "should" and "will" and similar expressions as they relate to SAP are intended to identify such forward-looking statements. SAP undertakes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements. All forward-looking statements are subject to various risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from expectations. The factors that could affect SAP's future financial results are discussed more fully in SAP's filings with the U.S. Securities and Exchange Commission ("SEC"), including SAP's most recent Annual Report on Form 20-F filed with the SEC. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of their dates.

Copyright © 2010 SAP AG. All rights reserved.
SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.

Wilt u meer weten? Neem contact op met SAP voor meer informatie.

Investors Communities SAP Education Werken bij SAP Evenementen SAP Consulting Gratis trials Contact SAP
Copyright/Trademark Privacy Terms of Use Impressum Nieuwsbrief RSS Sitemap Tekst versie Afdrukken

Vragen of opmerkingen over de website?
webmaster@sap.com.