Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

NAJK sluit zich aan bij oproep LTO Nederland

Op 16 september 2010

NAJK sluit zich aan bij de oproep van Albert Jan Maat, voorzitter LTO Nederland, aan de accountantsbureau's om onmiddellijk stoppen met het verspreiden van geruchten over spoedige afschaffing van de landbouwvrijstelling. Sommige accountants benaderen hun klanten met de oproep zich nu voor te bereiden op het verdwijnen van de landbouwvrijstelling. Volgens Maat ontbreekt elke aanleiding daartoe.

Geen feiten
'Het is op geen enkel feit gebaseerd', aldus de LTO-voorzitter. 'Ik ben ervan overtuigd dat er met Prinsjesdag géén plan wordt gepresenteerd om de landbouwvrijstelling te schrappen.'
Net als LTO heeft NAJK zich de afgelopen maanden - op basis van sterke argumenten - ingezet om beleidsmakers te overtuigen van het nut van deze fiscale regeling. Bij monde van voorzitter Wilco de Jong kan NAJK zich dan ook helemaal vinden in de mening van Maat. "Het scheppen van een stemming dat het nu wel snel gebeurd zal zijn met deze fiscale regeling, is contraproductief en doet geen recht aan de inzet van LTO Nederland en NAJK.