Universiteit Leiden

Studentenonderzoek Sinologie in nieuw tijdschrift

Ouderejaarsstudenten schrijven vaak leuke papers, waarom zouden we daar niks mee doen? Dat was de aanleiding voor de oprichting van Shilin, Leiden University Journal of Young Sinology. Het eerste nummer is net uit.

Engels-Nederlands

âEr zijn juweeltjes onder de papers die sinologen-in-wording schrijving, maar bijna geeneen wordt die iemand anders dat de verantwoordelijke docent gelezen.â Zo begint - in het Engels -Â het âVan de redactieâ in Shilin. En dus werd een heus Shilin team opgetuigd, bestaande uit maar liefst 9 personen. Dat heeft ervoor gezorgd dat het eerste nummer van Shilin, dat âHet woud der geleerden betekentâ, er nu ligt. Het is deels in het Engels, deels in het Nederlands.

Docenten

Dat eerste nummer bevat vijf papers, die wat betreft onderwerp variëren van de stadsmuren van Peking en Kantonese taalkunde tot een verboden boek. Ze zijn aangedragen door docenten Chinees.Dat de opleiding het initiatief steunt, toont de inleiding van prof.dr. Rint Sybesma: Shilin will enlight our lives.

Â

Abonnement

Een abonnement kost 10 euro en kan worden aangevraagd bij editor.shilin@gmail.com. Het is bedoeling om op termijn ook de papers van studenten Japans en Koreaans op te nemen in Shilin.

Â

(17 september 2010/Corine Hendriks)