Belgische Federale Overheid


* Grootschalige campagne 'Samen tegen armoede. Ik ook.' tegen armoede en sociale uitsluiting

Grootschalige campagne 'Samen tegen armoede. Ik ook.' tegen armoede en sociale uitsluiting

Datum: 16 september 2010

De POD Maatschappelijke Integratie organiseert samen met de Verenigde OCMW's, een grootschalige campagne tegen de armoede en sociale uitsluiting. De campagne kadert in het Europees jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting 'Stop poverty now!'.

Help armoede de wereld uit

Elke persoon in armoede is er één te veel. En jammer genoeg leven er ook in ons land heel wat mensen in armoede. De slogan van de campagne,'Samen tegen armoede. Ik ook.', maakt duidelijk dat we de krachten moeten bundelen om armoede de wereld uit te helpen.

De campagne wil het grote publiek bewust maken van structurele armoede en sociale uitsluiting. Ze plaatst ook de belangrijke curatieve en preventieve rol van de OCMW's in de kijker.

Miss België 2010 als boegbeeld

Miss België 2010 Cilou Annys engageerde zich en is het gezicht van 'Samen tegen armoede. Ik ook.'.
Bedoeling van de campagne is om armoede bespreekbaar te maken en de vooroordelen te weerleggen.

Verenigde OCMW's tegen armoede

Armoede kan iedereen overkomen. Het is voor niemand een schande om hulp te vragen. De OCMW's staan klaar om iedereen in moeilijkheden te helpen. En ze bieden veel meer dan alleen financiële hulp. Met juridische en psychologische bijstand, opleidingen, thuiszorg, gezondheidszorg, ondersteunen ze mensen die het tijdelijk of langdurig moeilijk hebben.

Zeven onbekende gezichten ondersteunen de campagne

Naast Miss België 2010 zijn er nog zeven 'onbekende' personen die hun schouders onder de campagne zetten. Met de krachtige boodschap 'Iedereen kan in armoede terecht komen' maken ze duidelijk dat armoede iedereen kan overkomen, of u nu een zakenman bent, een bedrijfsleider, een arbeider of een kassierster. We moeten de armoede aanpakken, niet de armen.

U kunt zich ook engageren

In de campagnekit op de website www.ook-ik.be vindt u affiches die u kunt afprinten, ophangen aan uw raam, in het lokaal van uw vereniging of verdelen onder vrienden en familie. Laat zo zien dat ook u zich wil inzetten tegen armoede.
U kunt de campagne ook ondersteunen door op de website een affiche te maken met uw eigen foto via de fotouploader.

Meer informatie vindt u op de website www.ook-ik.be.