Gemeente Alphen aan den Rijn

mantelzorg naar Participe

Ondersteuning mantelzorg naar Participe

Vanaf 2011 gaat Participe de mantelzorgondersteuning in Alphen aan den Rijn verzorgen. De uitvoering van het aanbod voor ondersteuning van mantelzorgers binnen onze regio wordt op dit moment verzorgd door ActiVite (steunpunt Mantelzorg en bureau Informele Zorg).

De kracht van Participe ligt in de samenwerking met andere lokale partners, het leggen van verbindingen binnen de eigen organisatie en het benutten van netwerken en bestaande diensten. Participe kwam als beste naar voren op basis van kwaliteit en prijs. Daarbij is kwaliteit voor prijs gesteld (verhouding 60 / 40).

De ondersteuning voor mantelzorgers bestaat uit praktische en emotionele hulp.
Mantelzorgers kunnen bijvoorbeeld informatie krijgen over professionele hulp, thuiszorg, persoonsgebonden budget en mogelijkheden voor vervangende mantelzorg. Verder kunnen zij in contact met elkaar komen om hun ervaringen te delen. De ondersteuning is zowel voor individuen als voor groepen.

In Alphen aan den Rijn wordt de mantelzorgondersteuning voor de komende twee jaren ondergebracht bij Participe, met een optie tot verlenging met twee maal één jaar. In Alphen aan den Rijn sluit de mantelzorgondersteuning daarmee direct aan op het aanbod van collectieve en individuele Wmo diensten die Participe al levert in Alphen aan den Rijn.

Dit betekent dat het contract met de huidige aanbieder wordt opgezegd en het steunpunt Mantelzorg per 31 december 2010 wordt opgeheven. Tot die tijd verandert er niets aan de huidige dienstverlening. In het vierde kwartaal van 2010 krijgen alle mantelzorgers die vanaf 1 januari met Participe gaan werken als nieuwe aanbieder van mantelzorgondersteuning een nieuwsbrief over alle veranderingen op het gebied van mantelzorgondersteuning in 2011.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn