Duits-Nederlandse Handelskamer

Voordelen van multiculturele samenwerking benutten

Den Haag, 16 september 2010

Een Nederlands-Duits team beschikt vaak over een groter potentieel en meer productiviteit. Maar het kan ook mislukken. Om dit te voorkomen organiseert de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) op dinsdag 28 september 2010 van 9 tot 17 uur in Den Haag het seminar `Multiculturele Teams'.

Binnen multiculturele teams komen medewerkers vaak voor onoplosbare vragen te staan. Daarbij gaat het er meestal om welke eigen initiatieven verwacht worden, welke risico's worden aangegaan en hoe bepaalde regels nageleefd worden. Bovendien komen algemene culturele verschillen in het Nederlands-Duits teamwerk om de hoek kijken. Het seminar zal helpen om misverstanden te voorkomen en een succesvolle samenwerking te creëren. Door middel van interactieve oefeningen tijdens het seminar worden nieuwe inzichten in het eigen gedrag en dat van de teamleden uit de andere cultuur gegeven. "Doel is het, dat de deelnemers een duidelijk idee ervan hebben hoe plezierig en leuk het is in een multicultureel team samen aan de slag te gaan", zegt Ursula Brinkmann, docente van het seminar.

Het seminar richt zich op teamleiders en medewerkers van Nederlands-Duitse teams, die door een beter begrip van de andere cultuur het eigen team productiever en constructiever willen vormgeven. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 15 personen. Partner van dit seminar is de adviesfirma Intercultural Business Improvement.

De deelnamekosten bedragen 349,- euro (excl. BTW). Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen 20 procent korting.

Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), Marlies Komorowski, tel. 070 3114 156, e-mail m.komorowski@dnhk.org.