Gemeente Deurne


Betrouwbaar aanspreekpunt voor ouders met vragen over opgroeien en opvoeden

Schoolmaatschappelijk werk

Op 27 oktober 2009 is het invoeringsplan Centrum Jeugd en Gezin door de gemeenteraad vastgesteld. In de pijler `Zorg in en om de school' van dit plan, is ingezet op een bredere invoering van het schoolmaatschappelijk werk.

Na een bijzonder succesvolle pilot met schoolmaatschappelijk werk op de scholen d'n Heiakker en de Piramide, hebben Prodas en de gemeente Deurne besloten om het schoolmaatschappelijk werk in te voeren op alle Prodas scholen in Deurne.

Dit gebeurt samen met Stichting Welzijn Deurne die zorgt voor de uitvoering. 15 september is de officiële start tijdens de ondertekening van het convenant op basisschool Zeilberg. Niet alleen volwassenen komen aan het woord, ook de kinderen laten van zich horen! Een goed moment om stil te staan bij het belang van een aanspreekpunt waar ouders terecht kunnen met hun vragen of problemen. Want opvoeden en opgroeien betekent vaak vallen en weer opstaan.

Taken schoolmaatschappelijk werk
Het schoolmaatschappelijk werk richt zich op drie taken: o Hulpverlening aan ouders en kinderen.
o Het begeleiden naar speciale en geïndiceerde zorg. o Schoolondersteuning.

Officiële start
Met Prodas en Stichting Welzijn zijn afspraken gemaakt voor 3 schooljaren. Een deel van de kosten wordt gedragen door het onderwijs, omdat verantwoordelijkheden gedeeltelijk overlappen. Om de afspraken tussen Prodas, Stichting Welzijn Deurne en de gemeente te bekrachtigen wordt woensdag 15 september het convenant schoolmaatschappelijk werk ondertekend. Vervolgens zal iedere school met Stichting Welzijn Deurne afspraken maken over de precieze inzet van het schoolmaatschappelijk werk en de aansluiting op de interne zorgstructuur. Hierdoor blijft maatwerk per school gegarandeerd.

Schoolmaatschappelijk werk sponsors

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer / Disclaimers