ProRail

Persbericht

16-09-2010

ProRail helpt jongeren aan het werk

In de strijd tegen jeugdwerkloosheid stelt spoorbeheerder ProRail in de aanbesteding van projecten geld beschikbaar voor stage- en leerplaatsen op spoorbouwplaatsen. MBO leerlingen krijgen hiermee een grotere kans op een stage- of leerplek bij bijvoorbeeld de bouw van nieuwe stations. De spoorbeheerder hoopt hiermee jaarlijks tientallen studenten aan een stage te helpen.

ProRail is hiervoor een samenwerking aangegaan met Bouwend Nederland en Kenniscentrum Fundeon, die het beroepsonderwijs met het bedrijfsleven verbindt. Evenals bouwbedrijven heeft ProRail belang bij goed opgeleide en voldoende vakmensen in de railinfrabouw. âEr is een tekort aan stageplekken in de bouwâ, aldus Patrick Buck, directeur Projecten bij ProRail. âMet deze regeling willen we een steentje bijdragen door aannemers te stimuleren jong talent een kans te geven op de arbeidsmarktâ.

âSander van Bodegraven, algemeen directeur van Fundeon: âDe instroom van jongeren in de sector loopt de laatste twee jaar sterk terug, als gevolg van de crisis. Partijen in de bouwbranche zetten extra middelen in om leerwerkplekken te creëren of op zijn minst te behouden. Hulp vanuit grote opdrachtgevers in de markt is daarbij meer dan welkom. De jongeren die wij nu opleiden hebben we immers hard nodig als het straks weer beter gaat met de economieâ, aldus Van Bodegraven.

Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland: âHet opleiden van voldoende vakmensen is óók in het belang van opdrachtgevers. Zeker op langere termijn. Goed om te zien dat ProRail die maatschappelijke betrokkenheid op deze praktische manier vorm geeftâ.

Â

[s?pers.persberichten.actueel.landelijk.prorailhelptjongerenaanhetwerk& category=Landelijk]