Provincie Flevoland Werk aan de weg

Provincie luistert naar Ens

Publicatiedatum: 16 september 2010

De provincie en het dorp Ens in de Noordoostpolder hebben samen maatregelen getroffen om verkeersoverlast in Ens die het gevolg is van werkzaamheden aan de Baan, te verminderen. Ze gebruiken het idee van de bewoners aan de Zwijnweg om houtsnippers te leggen in de bermen. De houtsnippers zijn nodig om de kuilen in de bermen te dichten.

De Baan in Ens is een provinciale weg die dwars door het dorp loopt. Medio november zijn de werkzaamheden afgerond. Gedeputeerde René van Diessen: "Wij zijn blij met het constructieve overleg tussen bewoners, de gemeente Noordoostpolder en ons. De provincie zorgt voor de houtsnippers en bewoners rijden de snippers uit. Zo kunnen auto's en fietsen de weg beter gebruiken."

Geen extra verkeerslichten

Ook is de verkeerssituatie rondom het kruispunt Zwartemeerweg-N50 besproken. Net nadat het werk was gestart, bleken bewoners deze oversteek als gevaarlijk punt te ervaren. De omleidingroutes zorgen voor meer verkeer bij dit kruispunt. Langere wachttijden veroorzaken onrust bij wachtende automobilisten. Alle betrokken partijen hebben uiteindelijk besloten de situatie te laten zoals deze is. Het plaatsen van bijvoorbeeld verkeerslichten zou alleen maar meer wachttijden opleveren. Daarnaast gaat het kruispunt Waterkant-N50 volgende week (week 38) weer open en worden de verkeerslichten weer geactiveerd. Daardoor ontstaan open plekken in de verkeerstroom op de N50 waardoor het makkelijker wordt deze weg over te steken.

Geplande werkzaamheden

De verkeersoverlast dateert van vorige week maandag toen de werkzaamheden aan de Baan begonnen. Het asfalt van de weg wordt vervangen door geluidreducerend asfalt. Er komen vier drempels waar voetgangers veiliger kunnen oversteken, omdat automobilisten worden gedwongen langzamer te rijden. In het verlengde van de Baan ligt Oostereind. Ter hoogte van Oostereind wordt een `verende' drempel geplaatst, waardoor het verkeer ook langzamer gaat rijden. Verende drempels maken ook nog minder geluid. De keuze voor deze
verkeersmaatregel is gedaan door Dorpsbelang Ens. De wegwerkzaamheden worden afgerond met de aanleg van een rotonde op het kruispunt Drietorensweg-Zuiderringweg.