Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

200e Verkeersveiligheidslabel uitgereikt
Basisschool de Bottel uit Lottum behaalde vandaag, 16 september, het Limburgs Verkeersveiligheidslabel. Praktische en theoretische verkeerseducatie krijgen gestructureerd aandacht binnen het lesprogramma van deze school.

De ouders worden geïnformeerd over de wijze waarop zij veilig met hun kinderen op weg kunnen gaan en bijvoorbeeld fietsvaardigheden kunnen oefenen. Op basisschool de Bottel wordt, in nauwe samenwerking met de gemeente Horst aan de Maas, ruim aandacht besteed aan een veilige schoolomgeving. Dit certificaat is de kroon op het werk van de verkeerscoördinator en tevens directeur van Basisschool de Bottel, Leo Meyers.

In juni 2007 reikte gedeputeerde Noël Lebens de eerste certificaten uit van het Limburgs Verkeersveiligheidslabel. De 100e school die dit label behaalde lag in Landgraaf. Nu dus de 200ste school in Lottum. De uitrol van het label is in Noord-Limburg vanaf september 2009 in een stroomversnelling gekomen. Dit komt door de goede samenwerking tussen VVN en ROVL en een stimulans vanuit het RMO Venlo-Venray. Het ROVL vindt het belangrijk om deze positieve ontwikkeling door te zetten. Het behalen van het label door basisschool de Bottel kan een goed voorbeeld zijn voor de andere basisscholen van het schoolbestuur Dynamiek om deze certificering, die landelijk erkend is, ook te behalen.

ROVL
Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) is een onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. Eind 2008 heeft het ROVL het Europees Verkeersveiligheids Charter ondertekend. Hiermee schaart Limburg zich achter de ambitie van de Europese Commissie om vanaf 2011 jaarlijks 25.000 potentiële verkeersslachtoffers te voorkomen. De ambitie in Limburg gaat echter verder. Het ROVL streeft naar nul verkeersslachtoffers. Door permanente verkeerseducatie, een begrijpelijke infrastructuur, handhaving en technologische vernieuwingen. Dit alles in nauwe samenwerking met allerlei partijen. Kortom: samen op weg naar de meest verkeersveilige provincie van Nederland.

16-9-2010 16:18