GroenLinks Rotterdam



Parkje op Noordereiland blijft groen

Het park op het Noordereiland blijft onbebouwd. Na protest van honderden bewoners heeft een meerderheid van de gemeenteraad zich deze week uitgesproken tegen de bouw van woningen op het stuk groen naast de oprit naar de Willemsbrug. GroenLinks was al jarenlang tegenstander van de plannen.

Wethouder Hamit Karakus (PvdA) wilde het laatste stukje groen op het Noordereiland gebruiken voor woningbouw. GroenLinks en de fractie van de PvdA hebben zich al eerder in de gemeenteraad tegen de bouwplannen uitgesproken en kregen deze week steun van een meerderheid van de raad voor dat standpunt.

Raadslid Judith Bokhove begrijpt niet dat de wethouder koste wat kost het laatste stukje groen wilde bebouwen. `Het Noordereiland is een erg versteend stuk van Rotterdam. Als je de richtlijnen voor openbaar groen bekijkt, moet er voor mensen op een loopafstand van 500 meter openbaar groen zijn. Dat halen we bij lange na niet op het Noordereiland. En dan is de hoeveelheid groen bovendien slechts een fractie van de landelijke norm', aldus Bokhove.

Wethouder Karakus heeft inmiddels besloten om het bestemmingsplan aan te passen, zodat het park in de toekomst niet meer bebouwd kan worden. `Het is ontzettend fijn voor de bewoners dat de wethouder is gezwicht voor de meerderheid van de raad', zegt Bokhove. `De onzekerheid is na vier jaar strijd eindelijk voorbij. Bewoners mogen trots zijn op hun actie en op het succes. Zij kunnen nu met een lekker gevoel van het Jan Eleveld gaan genieten.'