Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opleiding Master of Public Health start in september 2010

Amsterdam, 26 april 2010 - Voor de ambitieuze professional in de openbare gezondheidszorg, die wil doorgroeien tot een effectieve regisseur in het veld, start op 16 september 2010 bij de NSPOH in Amsterdam een nieuwe leergang van de Master of Public Health (MPH). De opleiding biedt beleidsadviseurs, projectleiders en leidinggevenden de mogelijkheid hun kennis en ervaring bij advisering, beleid, organisatie en verandermanagement, onderzoek en interventies verder te ontwikkelen. Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nspoh.nl/mph of nemen contact op met NSPOH, telefoon 020- 4097000.

Voor mensen met ambitie die richting willen geven

Experts vanuit de universiteit en werkzaam in de praktijk leveren al jaren hun bijdrage aan de opleiding. Coördinator Manon Penris zegt hierover dat "de kern van de opleiding - met trajecten over strategisch opereren in de politiek-bestuurlijke context, evidence-based werken, veranderen en innoveren en leiderschap en sturen - staat als een huis. In de MPH-opleiding scherpen professionals met enkele jaren werkervaring hun competenties aan. Zij verbreden hun kennis van het werkterrein en de actuele ontwikkelingen en zij ontwikkelen een visie op de public health. Een action learning traject is gericht op persoonlijke effectiviteit. Door een speciaal coachingstraject is de begeleiding van deelnemers intensief. De opleiding werkt met integrale opdrachten waardoor er een optimale koppeling plaatsvindt tussen de eigen praktijk en de opleiding."

Modulair en praktijkgericht

Dat de deelnemers afkomstig zijn uit verschillende organisaties in de public health versterkt het multidisciplinaire karakter van de opleiding. Deelnemers waarderen vooral de hoge praktische relevantie van de opleiding en dat de onderdelen ook los gevolgd kunnen worden als geaccrediteerde bij- en nascholing. Wie tussentijds besluit om de gehele opleiding te volgen, kan zich hiervoor ook later inschrijven. Het keuzeonderwijs, dat een onderdeel vormt van de MPH-opleiding, staat open voor deelnemers aan de MPH-opleiding en andere belangstellenden.

Einde persbericht




Ingezonden persbericht