Ingezonden persbericht


PERSBERICHT DE BALIE
Street Art in De Balie

Vorig jaar raakten zij in opspraak vanwege hun muurschildering aan de Prinsengracht, het zou een "ontsiering" van de historische grachtengevel zijn. Dit jaar hebben The London Police het monumentale interieur van De Balie aan het Leidseplein versierd. Bezoekers van De Balie kunnen vanaf nu altijd wel ergens een kleine schildering van de mannen van The London Police spotten,maar dan alleen de bezoekers met een oplettend oog.

Het project werd gestart in kader van de film Exit Through The Giftshop, een provocerende en geestige documentaire over de anonieme graffitikunstenaar Banksy. De film krijgt zijn voorpremière tijdens een nieuwe editie van de Cineville Talkshow op donderdag 16 september in De Balie waarbij conservator Bart Rutten en straatkunstenaar gone pro Niels Meulman praten over de positie van street art, de toegankelijkheid van de kunstwereld en wie bepaalt wat kunst is.

Bob en Chaz, de twee Britse lads die samen het graffitiduo The London Police vormen, laten al heel wat jaren hun herkenbare handelsmerk achter in de creatieve hoofdsteden van de wereld, waaronder Londen, New York en ook Amsterdam. Hoewel graffitikunst zijn oorsprong vindt in nachtelijke escapades op straat met vlug vingerwerk en een constante blik over de schouder, exposeren Bob en Chaz ook al enige tijd binnen de muren van galeries over de hele wereld. Tijdens de vooravond van de Amsterdamse Uitmarkt waren zij twee dagen aan het werk in De Balie en werd de foyer, de bar en zelfs de wc voorzien van een stukje "straatkunst".

Bezoekers van De Balie kunnen vanaf 28 augustus op zoek naar de kleine muurschilderingen van The London Police. Aan de bar van De Balie zijn deelnameformulieren te halen voor de speurtocht en wie alle tekeningen weet te lokaliseren, maakt kans op 2 vrijkaarten voor de Cineville Talkshow op 16 september.
Noot voor redacties

Noot voor de redactie: onderstaande informatie is