Ingezonden persbericht


Amsterdam, 3 september 2010

Persbericht

Wegens succes herneemt de nieuwe lichting acteurs van ArtEZ Toneelschool de afstudeervoorstelling Blue Remembered Hills.

Op 16 en 17 september 2010 spelen de net afgestudeerde acteurs van ArtEZ Toneelschool Blue Remebered Hills in het Compagnietheater te Amsterdam. De afstudeervoorstellingen van Annelies Appelhof, Chiem Vreeken, Esmee Dirks, Hanne Struyf, Jiska de Wit, Keja Kwestro en Merle Minjon in regie van Sarah Moeremans is zeer enthousiast ontvangen. Keja Kwestro heeft voor haar rol in Blue Remembered Hills de Kemn-A-ward gewonnen tijdens het ITs Festival.

Het is een voorstelling waarin humor en tragiek zich afwisselen. De regiestijl van Moeremans wordt wel omschreven als fysiek en absurdistisch. "Ik ben in mijn regie niet op zoek naar de realiteit, maar naar het theater in het theater. More is more, zeg maar." Actrice Annelies Appelhof: "Je laat het publiek iets beleven zodat ze niet alleen in hun hoofd, maar ook in hun buik worden geraakt. Dat vind ik een mooi streven voor onze eindvoorstelling."

Blue Remembered Hills van Dennis Potter
Op een warme zomermiddag spelen zeven kinderen buiten. De meisjesachtige jongens, de jongensachtige meisjes, iedereen is op zijn eigen manier bezig met de wereld om zich heen. Allemaal willen ze erbij horen en de beste zijn. Eerlijk als kinderen zijn, kwetsen ze elkaar, maar sluiten net zo makkelijk weer vrede. In de eerst nog zo onschuldige kinderwereld neemt wreedheid het spel uiteindelijk over.

Bijzonder aan het stuk is dat Dennis Potter er vanaf de eerste uitvoering vanuit is gegaan dat de kinderen gespeeld zouden worden door volwassen acteurs. Potter is onder andere bekend van The Singing Detective.

Sarah Moeremans is zowel regisseur als actrice. Voor de regie van Roostattoo op de regieopleiding in Amsterdam ontving ze de Ton Lutz prijs. De afgelopen jaren regisseerde zij bij o.a. Generale Oost en het Ro Theater.

De studenten hebben de afgelopen jaren stage gelopen bij onder meer Toneelgroep Oostpool, Het Zuidelijk Toneel, Toneelmakerij, Noord Nederlands Toneel, Theater Antigone, Ro Theater, NTGent en Bonheur.

Speeldata
16 en 17 september 2010
20.30 uur
Compagnietheater
Kloveniersburgwal 50
1012 CX Amsterdam
Reserveren: 020 520 53 20 (ma t/m vrij 10 - 14 uur) Entree: E 12,50

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht