OR cruciaal bij veranderprocessen in organisaties

10/09/2010 08:56

Stichting Nederlands Centrum Sociale Innovatie

10 september 2010

Persuitnodiging

OR cruciaal bij veranderprocessen in organisaties

Boekpresentatie over innovatieve medezeggenschap tijdens NCSI seminar

Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie organiseert op 16 september aanstaande een seminar over medezeggenschap en organisatievernieuwing. Tijdens dit seminar wordt het eerste exemplaar van het boek 'Medezeggenschap en organisatieontwikkeling; vier scenario's in de praktijk' van Van Gorcum uitgereikt en een inleiding gegeven op dit boek. Daarnaast staat tijdens het seminar de case van ABN AMRO en de rol van de medezeggenschap tijdens de overnameperiode op het programma.

Organisaties beschikken steeds vaker over een kleine vaste kern met een flexibele schil van uitzendkrachten, gedetacheerden, onderaannemers, contractanten en zzp'ers. Voor de ondernemingsraad is het steeds lastiger om deze divers samengestelde achterban te vertegenwoordigen. Gezien deze ontwikkelingen wordt er veel gevraagd van de kwaliteit en creativiteit van degenen die de medezeggenschap vormgeven. Werknemersvertegenwoordigers en bestuurders staan samen voor deze uitdaging.

Op welke manier kunnen ondernemingsraden en bestuurders zich op hun taken voorbereiden en hoe kunnen zij ruimte bieden aan organisatievernieuwing? Aan de hand van praktijkcases is de invloed van medezeggenschap op vernieuwing van organisaties onderzocht. In het boek dat wordt gepresenteerd op het seminar komen zowel achtergronden als cases aan bod. De praktijk wordt tijdens het seminar toegelicht door de case van ABN AMRO.

Initiatiefnemers boek

Het boek 'Medezeggenschap en organisatieontwikkeling; vier scenario's in de praktijk' is een initiatief van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI). De auteurs zijn vooraanstaande specialisten op het terrein van de medezeggenschap en organisatieontwikkeling.

NCSI

Het NCSI bevordert en initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in bedrijven, organisaties en instellingen. Het NCSI wil bijdragen aan de verhoging van de arbeidsproductiviteit, betere benutting van talent binnen organisaties en meer werkplezier.





http://www.ncsi.nl

http://www.ncsi.nl