Pressexpress en de nationale beeldbank gaan samenwerken


Aanbod van beeld en tekst in één pakket

AMSTERDAM, 20100916 -- Pressexpress gaat per 17 september een samenwerking aan met de Nationale Beeldbank. Dat houdt in dat de twee bedrijven elkaar aanvullen op het gebied van tekst en beeld. Pressexpress is gespecialiseerd in redactie. De uitgevers van glossy's en sponsored media kunnen bij Pressexpress teksten downloaden die door journalisten op de website zijn geplaatst. De teksten worden eerst gecontroleerd voordat ze geplaatst worden en kunnen eenmalig gedownload worden. Daardoor wordt er exclusiviteit en kwaliteit gegarandeerd. Daarnaast detacheert Pressexpress freelancers bij uitgevers en RTV mediabedrijven.

De Nationale Beeldbank is een stockfotobureau dat gespecialiseerd is in alledaags typisch Nederlands beeld. Momenteel biedt de Nationale Beeldbank meer dan 1 miljoen rechtenvrije stockfoto's van ruim 5500 fotografen.

Lesley de Beer, directeur van de Nationale Beeldbank: `De samenwerking met Pressexpress is geen toeval. De diensten van Pressexpress sluiten goed aan op wat wij aanbieden. Veel van onze klanten zijn op zoek naar redacteuren die hun aangekochte stockfoto's van een begeleidende tekst kunnen voorzien. Met Pressexpress als partner bieden wij extra service aan onze klanten.'

Het moet voor uitgevers eenvoudig zijn om "on demand" artikelen, voorzien van tekst en beeld te krijgen wanneer dat nodig is. Uitgevers hebben vaak deadlines en werken vaak met freelancers. Last minute is er altijd behoefte aan content met bijbehorend beeld. Deze samenwerking biedt daar een concreet aanbod van.

Voor meer informatie kunt u de websites www.pressexpress.nl en www.nationalebeeldbank.nl raadplegen.