Milieudienst Rijnmond

Geurcongres 2010


De Vereniging van Milieuprofessionals (VVM) organiseert op 16 september 2010 in Deventer een landelijk geurcongres. De DCMR zit in de organisatiecommissie, houdt twee presentaties, en zorgt voor twee demonstraties in de pauzes.

Is er in Nederland eigenlijk nog een probleem met geurhinder? Het Nederlandse geurbeleid was bedoeld om de problemen op te lossen. In 2010 bestaat het geurbeleid in zijn laatste vorm al 15 jaar; een mooi moment voor een terugblik. Zijn de doelen uit 1995 voor het beperken van geurhinder bereikt? Wat is er nog te doen? Welke nieuwe uitdagingen zijn opgekomen sinds 1995?

De VVM organiseert daarom samen met een aantal mensen uit het veld, onder wie DCMR-medewerkers een landelijk geurcongres. Bezoek aan het congres zal de moeite waard zijn voor iedereen die met geurhinder bezig is: onderzoekers, adviseurs, medewerkers van gemeenten, GGD'en, provincies en Rijk, milieumanagers van bedrijven, milieuorganisaties, planologen, leveranciers van milieutechniek enz.

Naast een terugblik zal er veel ruimte in het programma zijn om met elkaar in gesprek te gaan over de successen en knelpunten in het huidige beleid, maar vooral ook om vast na te denken over nieuwe activiteiten.

De DCMR houdt twee presentaties:

* Aanpak geurhinder vanuit kleine bedrijven die onder het activiteitenbesluit vallen

* Elektronische neuzen, toepassing en relatie tot klachten

In de pauzes geeft de DCMR presentaties van de e-nose, en kunnen deelnemers een geurquiz doen. Meer informatie op de website van de VVM: www.vvm.info onder het kopje VVM activiteiten.