Provincie Utrecht

Gratis cursus duurzaam tuinieren

De provincie Utrecht organiseert in samenwerking met de gemeente Amersfoort op 16, 23 en 30 september een cursus duurzaam tuinieren.

De cursus neemt drie avonden in beslag. Na het succes van vorig jaar kunnen nu alle inwoners van de gemeente Amersfoort met een sier- en/of moestuin zich bij de provincie Utrecht aanmelden voor deze gratis cursus.

Onder begeleiding van een professionele docent leren deelnemers in drie verschillende cursusavonden de kneepjes van duurzaam tuinieren. Belangrijk, omdat blijk dat er veel chemische middelen worden gebruikt in tuinen. Deze middelen worden teruggevonden in het grondwater onder Amersfoort dat wordt gewonnen voor de productie van drinkwater.

Alternatieve bestrijdingsmiddelen, herkennen en bestrijden van ziekten en plagen en verschillende manieren van duurzame grondbewerking en nog veel meer komt aan bod in de cursus. De cursus is geschikt voor mensen die beginnen met tuinieren of meer gevorderd zijn. De locatie voor alle cursusavonden is Centrum voor Natuur-en Milieueducatie `landgoed Schothorst'.

Aanmelden

GeĂŻnteresseerde inwoners van de gemeente Amersfoort met een tuin kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar
nelleke.van.der.veen@provincie-utrecht.nl of door tijdens werkdagen te bellen naar de provincie Utrecht, (030) 258 26 65. Eventuele vragen kunt u sturen naar nelleke.van.der.veen@provincie-utrecht.nl.

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl , (030) 258 91 11