Gemeente Bergen op Zoom


Collegeprogramma Bergen op Zoom gereed

Vandaag, 31 augustus, heeft het college van B&W het collegeprogramma 2010-2014 gepresenteerd. Dit programma zal de komende vier jaar de richting aangeven voor de gemeente Bergen op Zoom. Hoewel het coalitieakkoord tussen Lijst Linssen, GBWP, VVD en de PvdA de basis vormde van het programma, is rekening gehouden met opvattingen uit de gehele gemeenteraad. Donderdagavond 16 september debatteert de gemeenteraad in een speciale raadsvergadering over het programma.

De gemeente staat aan de vooravond van grote veranderingen en noodzakelijke bezuinigingen. Er zullen stevige keuzes moeten worden gemaakt. Het beleid zal sober zijn, gericht op het financieel gezond houden van de gemeente. Maar ook sociaal, waarbij de meest kwetsbaren zoveel mogelijk worden ontzien. Aan de andere kant spreekt het collegeprogramma ook over ambities en kansen. Het behouden en verbeteren van een goed woon-, werk- en leefklimaat blijft centraal staan, waarbij rekening wordt gehouden met duurzame ontwikkeling. De toekomstvisie is richtinggevend.

Mede verantwoordelijk voor eigen leefomgeving

Het college wil burgers en partners intensiever betrekken bij het beleid en de ontwikkelingen in de gemeente. Het laat de komende jaren meer verantwoordelijkheid over aan het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven in de aanpak van maatschappelijke vraagstukken en ambities. Inwoners weten vaak zelf heel goed hoe hun leefomgeving, straat of buurt er uit zou moeten zien. Daarom worden zij nadrukkelijk uitgenodigd mee te denken en te doen in hun eigen leefomgeving en zich daar mede verantwoordelijk voor te voelen.

Hoofdlijnen

Dit collegeprogramma beschrijft vooral de hoofdlijnen. Het college van B&W zal samen met de gemeenteraad tot verdere uitwerking en uitvoering van het collegeprogramma komen. Burgers, bedrijven, instellingen en andere overheden worden daar nauw bij betrokken.

Lees hier het collegeprogramma.

Zie het origineel