Automobilisten hebben geen "grootste verkeersoffensief ooit" nodig


Politie en overheidsgeld kunnen beter besteed worden

BILTHOVEN, 20100916 -- Dertigduizend agenten gaan zich de komende tijd bezig houden met het grootste verkeersoffensief ooit. Het doel: "siddering door de maatschappij laten gaan en iedereen weer even alert maken". Uit onderzoek blijkt dat de meeste bestuurders zich van geen kwaad bewust zijn dat hun rijgedrag kan leiden tot irritante of zelfs gevaarlijke situaties op de weg. Door elkaar onderling te wijzen op `foutjes' in het verkeer, helpen weggebruikers elkaar politiewaarschuwingen en boetes te besparen. De politie kan zich daardoor meer richten op andere politiezaken.

Elkaar aanspreken
Het verkeersplatform KWAMUTEGEN.nl is het communicatiemiddel voor weggebruikers om elkaar bewust te maken van het eigen gedrag in het verkeer. Automobilisten, motorrijders en vrachtwagenchauffeurs worden op die manier weer alert gemaakt waardoor de veiligheid en de sociale mentaliteit in het verkeer wordt bevorderd. Door het noteren van een kenteken kan de betreffende bestuurder rechtstreeks aangesproken worden op diens gedrag of handeling in het verkeer.

Elkaar een handje helpen
Verkeer is per definitie `dingen samen doen' en de veiligheid en leefbaarheid is in grote mate afhankelijk van ons gedrag. Door alle verkeersdeelnemers te betrekken bij het platform en hen op een vriendelijke manier inzicht te geven in het eigen verkeersgedrag, kunnen straffen als boetes bewaard worden voor de echte verkeershufters.

KWAMUTEGEN werkt zonder winstoogmerk (Algemeen Nut Beogende Instelling) en biedt in het verlengde van haar doelstellingen, jonge verkeersslachtoffers financiële steun.

Stichting KWAMUTEGEN





Ingezonden persbericht