Ingezonden persbericht


Op 17 september opent Introdans het seizoen 2010/11 met de première van het programma STERREN&STREPEN.

Voor het programma sterren&strepen haalt Introdans de wereldberoemde choreografen Lucinda Childs en Hans van Manen in huis. De Amerikaanse Lucinda Childs creëerde Dance in 1979: een meesterwerk dat wordt gedanst in een fascinerend decor. Binnen een lijnenspel van de befaamde Amerikaanse beeldend kunstenaar Sol leWitt dansen de Introdansers omgeven door imposante videobeelden van gefilmde dansers. Hiermee is Dance, op muziek van Philip Glass, een ware ode aan de theaterdans. Compositie is een typische 'Hans van Manen'. Op de muziek van John Adams en Morton Feldman schiep hij in 1994 een heldere structuur voor acht dansers in een strakke setting. De Braziliaans-Zwitserse Gisela Rocha creëert voor STERREN&STREPEN een wereldpremière. Zij laat zich inspireren door de Introdanssterren en laat ze schitteren op het toneel. Componist Michael Sauter schrijft voor deze creatie de nieuwe muziek. Extra toef op dit Introdansprogramma is de solo La Morte del Cigno van Mauro de Candia: een modern e bewerking van de stervende zwaan.

Première: 17 september 2010 | Speelperiode: tot en met 22 januari 2011 Dance Lucinda Childs Introdans première |Compositie Hans van Manen Introdans première | La Morte del Cigno Mauro de Candia |nieuwe creatie Gisela Rocha - wereldpremière

Bijgevoegd is het volledige persbericht, evenals beeldmateriaal. Deze foto is rechtenvrij te gebruiken, naamsvermelding Introdans en fotograaf Erwin Olaf (zie juiste naam in de benaming van de betreffende foto) is noodzakelijk. Op www.youtube.com/Introdans zijn previews van Introdans te bekijken.

Mocht u interesse hebben in het volgen van de repetities in de aanloop naar de première dan kunt u met mij contact opnemen. Van 12 t/m 17 september is Lucinda Childs bij Introdans aanwezig om aan haar creatie Dance te werken. Het is, in overleg, toegestaan de repetities bij te wonen en beeld en/of geluidsopnamen te maken.

Dank voor uw aandacht en ik kijk uit naar uw reactie.

Sjoerd Hulshuizen
Public relations/ Press




Ingezonden persbericht