Ingezonden persbericht


Incubate Persbericht, Tilburg, 17 augustus 2010

Europese première Titanic II tijdens Incubate 2010

Filmprogramma Incubate bekend: remakes, mockbusters en muziekfilm Animal Collective

In september biedt het Incubate festival in Tilburg onderdak aan een van de meest gehate filmstudio's in Hollywood. Het Amerikaanse bedrijf The Asylum werd in de afgelopen jaren berucht met het maken van zogenoemde mockbusters, goedkope piratenversies van grote Hollywood films.

Deze mockbusters worden meteen op dvd uitgebracht, nog voordat het origineel in de bioscoop is verschenen. Naast een groot aantal schadeclaims mag de studio zich ook verheugen in een grote schare fans.

De werkwijze van The Asylum past perfect binnen het centrale thema van Incubate van dit jaar; piraterij in de kunsten. Naast diverse lezingen en debatten over het onderwerp, heeft Incubate daarom onder de noemer 'Pirate Cinema' een zeer divers filmprogramma samengesteld.

Gedurende de festivalweek kan er onder meer gekeken worden naar de tegenhanger van The Da Vinci Code, Snakes on a Plane, Transformers en Alien vs. Predator. Een hoogtepunt heeft Incubate bovendien in huis gehaald met de Europese theaterpremière van Titanic II. De film gaat op 24 augustus in première in Amerika en wordt in Europa voor het eerst in de bioscoop vertoond tijdens het Incubate festival op donderdag 16 september.

Titanic II vertelt het verhaal van de eerste vaartocht van de replica van het bekende cruiseschip. Ditmaal vaart de boot niet op een ijsberg af, maar drijft een ijsschots juist gevaarlijk dicht naar de boot toe.

Naast de mockbusters van The Asylum is er een Turkse remake van Star Trek en een Braziliaanse versie van Star Wars te zien. De remake van Star Wars, met de naam Planet Wars, verscheen in Brazilië een maand voor het origineel en werd een grotere hit.

Naast de films binnen het thema piraterij vertoont Incubate ook ODDSAC, een experimentele psychedelische film van Danny Perez met muziek van Animal Collective.

Alle filmvertoningen vinden plaats in de Filmfoyer en zijn gratis toegankelijk.

"Seriously I thought it was a spoof when i saw it at the rental store" "it was hilarious in the stupidest way, Don't BUY JUST RENT" "This movie is way more fun than the movie that it obviously rips off" (user reviews imdb.com)

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate vind plaats van 12 tot en met 19 september 2010 in Tilburg en de omgeving. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Voor meer informatie over het festival: www.incubate.org.