BREDAPHOTO slaat op TILT

25/08/2010 17:24

BREDAPHOTO

50 internationale fotografen, 8 locaties, een spectaculaire buitenexpositie, een keur aan activiteiten en één thema. Dat is BREDAPHOTO. Van 16 september tot 24 oktober 2010 staat Breda volledig in het teken van een fotografie.

Het thema van BREDAPHOTO 2010 is TILT. De wereld staat op zijn kop. We verkeren in een economische crisis, banken vallen om, het milieu gaat slechter dan ooit, de kwaliteit van ons voedsel staat continu ter discussie en er is nog steeds een harde strijd gaande tegen terrorisme. We leven in een kritieke balans, ergens tussen controle en wanorde.

BREDAPHOTO is benieuwd naar de reactie en de zienswijze van fotografen op al deze ontwikkelingen. Wat laten zij zien van hoe de mens omgaat met de wereld waarin hij zich bevindt? De één ziet in de wanorde een kans. De ander vlucht. Sommige fotografen geven hun visie op problemen die ons allemaal aangaan. Anderen zoomen in op mensen in hun eigen kleine leefwereld.

BREDAPHOTO toont exposities van onder andere Carl De Keyzer, Michael Wolf, Nick Hannes, Denis Darzacq, Peter Bialobrzeski, Robert Polidori, Olaf Otto Becker en nog heel veel anderen. BREDAPHOTO toont gearriveerde en wereldberoemde fotografen naast aanstormend talent.

Nieuw voor editie 2010 is de intensieve samenwerking met België. Studenten aan de kunstacademies hebben gefotografeerd op het thema TILT. BREDAPHOTO heeft een aantal van hen geselecteerd om te tonen op het festival.

Nieuw is ook het kinderproject Expeditie Photo. Kinderen kunnen zelf aan de slag met fotografie: kijken, maken en aanpassen.

Daarnaast heeft BREDAPHOTO als vanouds een amateurweekend, een open studio route, een jongerenproject en een lezingenprogramma.

TILT: vijf weken lang een unieke blik op de wereld door de ogen van wereldberoemde beeldmakers en aanstormend talent.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.bredaphoto.nl