Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-09-2010

Televisie
HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS
Uitzending vanaf donderdag 16 september
Nederland 1 - 21.30 uur

JAAP JONGBLOED ZOEKT WEDEROM NAAR HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS

Donderdag 16 september start de vierde reeks van HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS. Opnieuw zoekt presentator Jaap Jongbloed naar het verhaal achter dit ooit aanbeden meisje uit de klas. Hoe is het haar vergaan? Is haar schoonheid een garantie voor succes in het leven geweest of werd het juist als belemmering ervaren? Klasgenoten en bekenden halen herinneringen op aan haar en de oude schooltijd. Nostalgie, bijzondere verhalen en veel liefde in dit programma, dat iedere kijker terugvoert naar de overzichtelijke tijd op school.

Deze eerste aflevering draait om het 36-jarige Nederlandse topmodel Barbara. Zij is nog altijd razend populair in Italië, het land waar zij een hoofdrol speelde in een film naast Raoul Bova, de Italiaanse Brad Pitt. Ze had de rollen voor het uitkiezen, maar moest daarvoor naar het buitenland. Haar internationale doorbraak is uitgebleven. Dat heeft vooral te maken met haar aangeboren angst voor grote veranderingen en het gebrek aan durf om grote beslissingen te nemen in het leven.

Jaap Jongbloed zoekt Barbara op in haar woonplaats Milaan, waar hij met haar praat over haar schooltijd in Almelo en Zevenaar. Een gesprek over onder meer jaloezie in de provincie, haar internationale modellencarrière en het verdriet om haar moeder.

Voor meer informatie: www.mooistemeisjevandeklas.nl